Partneri u vlasti bez komentara o mogućoj kandidaturi Bojana Šapurića

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Istražujemo Politika
3 minuta čitanja
Bojan Šapurić

Ne cvjetaju ruže u koaliciji na vlasti u Trebinju. Tiho se govori o trvenjima unutar najveće partije SNSD-a, njihovih strujama i odnosima, a stidljiva najava NDP-ovog Bojana Šapurića da bi se mogao kandidovati za gradonačelnika Trebinja može slutiti nezadovoljstvu u koaliciji ili porastu ličnih apetita među koalicionim partnerima.  

Bojan Šapurić
Bojan Šapurić

Bojan Šapurić, predsjednik NDP-a najavio je mogućnost svoje kandidature za gradonačelnika Trebinja. I to na društvenoj mreži “Iks”. Ne obrazlaže valjane razloge, osim toga da ima pravo da se kandiduje i naglašava da o tome još nije razgovarao sa koalicionim partnerima.

„Pričamo o tome i o tome ozbiljno razmišljamo. Nismo još razgovarali sa koalicionim partnerima, oni su mišljenja da treba sve biti njihovo. I mi imamo pravo, zašto ne, ako se ukaže prilika i ako dobijem podršku iz svog predsjedništva, ići ću u tu priču. Naravno, sješćemo sa koalicijom da vidimo šta oni kažu“, izjavio je Šapurić za „Direkt“ i naveo da je prevelik teret biti dio vlasti, nositi se s kritikama, a nemati odgovornost ili učešće u odlučivanju.

Partneri u vlasti bez komentara

Kako na najavu kandidature gledaju u trebinjskoj koaliciji na vlasti nismo uspjeli da saznamo od SNSD-ovog Luke Petrovića. Na poziv i poruku do objave teksta nije odgovorio.

Milan Kovač iz Ujedinjene Srpske kaže da ne bi ništa komentarisao, jer niti je razgovarao sa Šapurićem niti mu je poznata situacija u NDP-u.

Predsjednik trebinjskih socijalista Rajko Ćapin takođe ne vidi situaciju ozbiljnom, budući da je ovu informaciju iz medija dobio tek jutros.

Za „Direkt“ kaže da će podržati zajedničkog koalicionog kandidata i da, očekivano, socijalisti oni neće imati svoga kandidata.

Ne bih ništa prejudicirao, to će se tek u narednom periodu znati zvanično. To još uvijek nije ni stav predsjedništva NDP-a, pa ne bih ni izlazio sa komentarom dok još nije potvrđeno“, ističe Ćapin za „Direkt“.

Vukanović: Šapurić trguje

Za lokalnu opoziciju Šapurić i NDP su potpuno beznačajni i bez ikakve političke težine.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže da Šapurić ovim šalje poruku Luki Petroviću da mu da neko rukovodeće mjesto, možda u Elektroprivredi Republike Srpske.

„On stalno trguje. Beznačajan lik. Vodi pokojnu stranku koja postoji samo na papiru, koja nema nikakav ugled u narodu, narod ih je kaznio zbog izdaje Dragana Čavića“, smatra Vukanović.

Kakve su Šapurićeve šanse za ozbiljnu političku priču i na kraju i kandidaturu za gradonačelnik može govoriti i podatak da je trebinjsku Skupštinu ušao sa svega 209 glasova birača.

“Ja ako se kandidujem, ja idem na to da pobijedim”, kaže pak za “Direkt”.

Šapurić je jedno vrijeme bio je potpredsjednik trebinjske Skupštine, a sada je zaposlen u Elektroprivredi Republike Srpske.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *