DO KRAJA MAJA:
Otvoren konkurs za Novinarsku nagradu

Autor: Direkt Drugi pišu
2 minuta čitanja
Foto: Pixabay

Centar za razvoj medija i analize poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 1. do 31. maja 2024. godine prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.

Novinar - ilustracija
Foto: Pixabay

Piše:Etrafika.net

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:

* za najbolje istraživanje o korupciji objavljeno u štampanim i online medijima

* za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu televizijskih stanica

* za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu radijskih stanica

* za najbolje istraživanje o korupciji u multimedijalnim sadržajima u Bosni i Hercegovini.

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 1. maja 2023. godine do 30. aprila 2024. godine.

Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori. Za najbolja novinarska istraživanja obezbijeđene su novčane nagrade.

Prijedloge možete poslati elektronskim putem na zvaničnu adresu: Novinarske nagrade crma.novinarskanagrada@gmail.com sa naznakom Za novinarsku nagradu i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaje možete poslati putem WeTransfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link.

Novinarska nagrada bit će dodijeljena u okviru Programa istraživačkog novinarstva, kojeg finansira USAID u BiH. Centar za razvoj medija i analize nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva više od deset godina. Nagrada za najbolje novinarsko istraživanje uspostavljena je u okviru ACCOUNT projekta.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *