Osuđenik za trgovinu narkotika Milan Matković iz Trebinja zašio sebi usta

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Društvo
2 minuta čitanja

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zakonu u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu, prenosi Klix.ba. 

Da je Matković sebi zašio usta potvrdio je upravnik državnog zatvora Siniša Perković.“Zatvorenik je nanio sebi tjelesne povrede tako da je sebi zašio usta. Njegove povrede su sanirane i nisu teške“, rekao nam je Perković.

Dodao je da je Matković takođe stupio i u štrajk glađu.

Kako Klix saznaje iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni Milan Matković i druge osobe koje se sumnjiče u kaznenom predmetu koji se vodi pred Sudom BiH, a trenutno se nalaze u pritvorskim jedinicama Državnog zatvora radi izvršenja kaznenih sankcija u Vojkovićima, jutros su stupili u štrajk glađu zbog, kako navode, kršenja njihovih ljudskih prava.

Osumnjičeni smatraju da u njihovom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu zbog stalnih pritisaka kako medija, tako i raznih visokih dužnosnika, uključujući i međunarodne dužnosnike vezane uz BiH.

Kontaktirali smo advokate zastupnike u ovom kaznenom predmetu, Lejlu Čović i Jasmina Alikadića, koji su nam potvrdili ove navode.

“Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici, kao i da je došlo do samopovređivanja osumnjičenog Milana Matkovića. Mi kao branioci, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujući stalne neistinite, medijske napise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, direktne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužilastvo BiH i Sud BiH, što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku. Mi kao branioci učinit ćemo sve da zaštitimo njihova ljudska prava i iskoristit ćemo sve moguće pravne lijekove, kako pred domaćim, tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija”, stoji u zajedničkoj izjavi Čović i Alikadić.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *