Osmogodišnjak prodao vrijednu kolekciju Pokemon karata kako bi platio liječenje psa

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Osmogodišnji Brajzon Klimen iz Virdžinije odlučio je da proda vrijednu kolekciju Pokemon karata kako bi platio liječenje svog najboljeg prijatelja – psa Brusa. Međutim, tako je pokrenuo veću priču kroz koju će pomoći mnogim drugim porodicama i ljubimcima.

Prema riječima dječakove majke Kimberli Vudraf, pas se prije nekoliko dana počeo ponašati vrlo čudno.

“Inače je veoma razigran, ali odjednom se u potpunosti prestao pomjerati. Nije izlazio iz krevetića i odbijao je hranu”, rekal je Vudraf.

Lokalni veterinar objasnio je kako pas ima parvo, virus koji bi ga mogao usmrtiti ukoliko odmah ne dobije adekvatnu pomoć. Međutim, troškovi liječenja su iznosili više od 700 dolara, što porodica nije mogla da plati.

“Za prodaju karata sam saznala tek kada mi je suprug poslao fotografiju Brajzona ispred naše kuće. Postavio je sto i odredio da će karte prodavati po cijenama od pet i deset dolara. Međutim, kada smo njegovu fotografiju podijelili na Fejsbuku i stranici Gou Fand Mi – ljudi su počeli donirati novac za liječenje bez da su željeli da preuzmu karte zauzvrat”, ispričala je majka dječaka za magazin Pipl.

Porodica je naposljetku uspjela da prikupi više od 15.000 dolara. Odlučili su kako će na liječenje psa potrošiti onoliko koliko bude neophodno, a ostatak proslijediti drugim porodicama koje imaju ljubimce i trebaju finansijsku pomoć.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *