Opušak cigarete zapalio zgradu IRB-a u Banjaluci

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Društvo
1 minuta čitanja
foto: RTRS

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar koji je 1. maja izbio u zgradi Investiciono razvojne banke je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pišu Nezavisne. 

foto: RTRS

“Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i  daktiloskopska vještačenja  i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko 3 časa u zgradi ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije “CORSO” “, navedeno je u saopštenju.

Navode da se radi o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

“Požar se razbuktao oko 3 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimljaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, koji vodi kroz prostorije ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade”, saopšteno je iz tužilaštva.

Oznake:
Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *