“Oprostite što smetam, ne mogu disati”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Šest mjeseci nakon tragične smrti novinara Vladimira Matijanića, danas, Hrvatsko novinarsko društvo organizuje protest “Oprostite što smetam, ne mogu disati”, kako bi se upozorilo da se neće prešutjeti zataškavanje okolnosti u kojima je Matijanić umro.

Okupljanje počinje u 12 sati ispred Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb).

“Nakon što se okupimo u 13 sati, kreće protestna šetnja od Novinarskog doma, preko Trga Republike Hrvatske, Frankopanskom do Ilice, Ilicom do Trga bana J. Jelačića, Zakmardijevim stubama do Gornjega grada na Markov trg, stoji u obavještenju.

Na Markovu trgu će govoriti Andrea Topić, novinarka i životna partnerica Vladimira Matijanića, potpredsjednica Ogranka HND-a Splitsko-dalmatinske županije Gabrijela Radanović, novinar Indexa Ilko Ćimić, potpredsjednik HND-a Branko Mijić i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

HND i ovom akcijom ustraje na zahtjevima postavljenima u peticiji koju je potpisalo gotovo 5000 građana u kojima se traži da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u liječenju kolege Matijanića te da ministar zdravstva Vili Beroš, koji u propustima sistema kojim upravlja ne vidi ništa sporno – odstupi s te odgovorne funkcije.

Tijekom proteklih dana Hrvatsko novinarsko društvo je na svojoj facebook stranici objavljivalo kratke vide u kojima kolege i prijatelji Vladimira Matijanića govore o Vladi i pozivaju sve da dođu na Prosvjed. Više možete pogledati na facebook.com.    

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *