OJT Banja Luka obustavio istragu protiv Vidomira Ninkovića – Ninković traži izvinjenje od “Direkta”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja

Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Banjoj Luci, zbog nedostatka dokaza, obustavilo je u martu ove godine istragu protiv Vidomira Ninkovića zbog krivičnog djela “prevara”, potvrđeno je “Direktu” u OJT Banja Luka. 

Inače, OJT Trebinje je OJT Banja Luka u februaru 2020. godine na postupanje dostavilo predmet protiv Vidomira Ninkovića, koji je bio dovođen u vezu sa slučajem “Papović”. 

“Postupajući u navedenom predmetu Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, dana 22. 03. 2022. godine, donijelo je tužilačku odluku naredbu o obustavi istrage protiv Ninković Vidomira, zbog krivičnog djela Prevara iz člana 230. stav 3. KZ RS, jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo. Komisija za koncesije Republike Srpske zaprimila je donesenu tužilačku odluku dana 23. 03. 2022. godine i nije uložila pritužbu na istu”, naveli su u odgovoru “Direktu”. 

Ninković traži izvinjenje

Vidomir Ninković se našoj redakciji obratio sa zahtjevom da mu se izvinimo zbog toga što smo 2019. godine objavili njegovo ime i prezime uz informaciju da je trebinjska policija tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “prevara”. U više telefonskih razgovora od nas je tražio da tekstove obrišemo sa našeg portala.

Međutim, redakcija “Direkta” je saglasna da Ninkoviću ne uputi izvinjenje, jer ne smatramo da smo to dužni, budući da smo tada objavili istinitu informaciju, bez insinuacija o ishodu slučaja u tužilaštvu. 

Uzimajući u obzir činjenicu da je slučaj Papović imao veliki javni interes, redakcija našeg portala smatra da je postupila profesionalno. 

Nakon više telefonskih razgovora, Ninković je svoje zahtjeve sažeo u mejl koji je stigao na našu adresu, a čiji sadržaj prenosimo u cjelosti i bez intervencija. 

Dana 20.12. 2019. godine  objavili ste u dva clanka vijest da sam  ja Vidimir  Ninkovic koristio usluge gospodina Papovica i time narusili ugled meni i mojoj porodici. Vi ste dobili saopstenje za javnost od MUP-a Trebinje sa inicijalima, a objavili  ste moje ime i prezime sto mislim da nije profesionalno sa vase strane.

Protim mene ( Vidomir Ninkovic) nije podignuta optuznica, kao sto ste i vi upoznati. 

Obracam vam se sa zahtjevom da na vasem portalu objavite  demant i  izvinjenje zbog toga sto ste  dana 20.12. 2019. godine  koristeci moje ime i prezime narusili ugled meni i mojoj porodici. 

 S postovanjem

Vidomir Ninkovic 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *