Odluka o kreditnom zaduženju opštine Gacko pred Ustavnim sudom?

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja
Odbornici skupštinske većine u SO Gacko

Ne prestaju reakcije na sednicu SO Gacko koja je održana prošlog petka. Odluku da se podigne kredit do 7 miliona komentarisao je poslanik Vukota Govedarica rekavši da će podneti apelaciju Ustavnom sudu RS. Saopštenjem je reagovao i Kolegijum Radio – Gacka na izlaganje Siniše Šukovića, predsednika kluba odbornika SNSD-a koji je uputio niz uvredljivih kvalifikacija i ovaj lokalni radio nazvao “skandaloznom kućom”. 

so-gacko
Odbornici skupštinske većine u SO Gacko

Poslednja sednica SO Gacko za mnoge je bila primer demonstracije samovolje parlamentarne većine. Slovo za govornicom je držao šef odborničkog kluba SNSD-a koji je prihvatao ili odbacivao predloge, ocenjivao valjanost svega, pa čak i relativizovao kršenje zakona obrazloženjem “Kad ostali budu snosili konsekvence, snosićemo i mi. Kontaktirao sam Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, ne treba da brinemo”.

Odbornička većina je i bila predlagač pomenutog zaduženja na koje je reagovao Vukota Govedarica, član Predsedništva SDS-a rekavši da se odluka o kreditu pojavila na dan zasedanja kao dopuna dnevnog reda i da je “urađena sa fundamentalnim nepoznavanjem normativno pravne tehnike”.

sinisa-sukovic
Siniša Šuković je na čelu odborničkog kluba SNSD-a u SO Gacko

Zašto odluku o kreditnom zaduženju nije predložio načelnik opštine sa nadležnim opštinskim odjeljenjem već je odluka uvrštena u dnevni red na prijedlog Kluba odbornika SNSD-a? Odgovor je jednostavan: ili se načelnik opštine ne slaže sa kreditnom odlukom pa nije želio da bude predlagač ili je lokalni Politbiro donio odluku bez njega i na direktan način poslao poruku da on, u ovom slučaju za partiju ne predstavlja značajan autoritet”, napisao je Govedarica na svojoj fb stranici upozoravajući načelnika Ognjena Milinkovića da će, kada dođe vreme za naplatu, za ove postupke odgovarati samo jedan čovek.

Govedarica je rekao da će zbog kršenja Zakona o zaduženju RS podneti apelaciju Ustavnom sudu RS po cenu da bude optužen za opstrukciju progresa opštine.

Onaj ko je ovo sve osmislio je veoma drzak i ovim potezom ismijava povjerenje koje su Gačani dali SNSD-u”, napisao je Govedarica.

A saopštenjem se javnosti danas obratio i Kolegijum “Radio Gacka” zbog, kako su naveli,  paušalnih ocjena, lične mržnje i frustracija za prikupljanje jeftinih političkih poena” koje je sa skupštinske govornice izrekao šef odborničkog kluba SNSD-a.

Šuković je izrekao niz neistina, uvreda i kleveta na račun rada IKC Radio Gacko nazivajući ga „skandaloznim“ i „režimskim“ koji je prema njegovim riječima svih proteklih godina „radio u interesu jednog čovjeka i njegove porodice– čime je prema mišljenju  Kolegija Radio Gacka zloupotrebio skupštinsku govornicu”.

Naglasili su da uloga radija nije da služe ličnim željama i interesima nego da odgovorno i potpuno informišu javnost i apelovali na Šukovića da svoju energiju usmeri na rešavanje pitanja od značaja za opštinu i građane. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *