Nešić razriješio dužnosti četiri potpredsjednika stranke

Autor: Direkt Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Foto: SINIŠA PAŠALIĆ, GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Predsjednik DNS Nenad Nešić razriješio je danas dužnosti četiri potpredsjednika stranke Ognjena Tadića, Đorđa Popovića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića. 

tadic, popovic, jovicic, dns
Foto: SINIŠA PAŠALIĆ, GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Prema saznanjima Srpskainfo, u obrazloženju ove odluke navodi se da su svojim činjenjem u javnim istupima postupali suprotno uputstvima i preporukama Predsjedništva DNS i suprotno interesima političke organizacije čiji su potpredsjednici.

Kako saznaje Srpskainfo, očekuje se da bi ovih dana iz istog razloga dužnosti u DNS mogao biti razriješen i generalni sekretar te stranke Darko Banjac.

Četvorica potpredsjednika DNS su zasad samo smijenjeni sa funkcija, a da li će i dalje biti članovi DNS pokazeće naredni period, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić za Srpskainfo.

– Đorđe Popović je smijenjen usljed narušavanja ugleda DNS i u vezi napada na našeg član Predsjedništa DNS Bijeljina i upućenih prijetnji, jer se na taj način nedolično ponašao i uništo ugled DNS. Gospodin Tadić i Jovičić su smijenjeni zbog neprovođenje politike DNS – rekao je Nešić.

Kaže da na to kao predsjednik stranke ima pravo.

– Smijenjio sam ih po statutu stranke i sa ovlaštenjima koje ja imam, a ovlaštenja jasno kažu da je razrešenje potpredsjednika DNS isključivanje nadležnosti predsjednika DNS – rekao je Nešić.

Na pitanje da li će biti još smjena, Nešić kaže da je to sve za danas.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *