Nema kraja trošenju novca na „Rajsku dolinu“ – Vlada kupuje kvadove

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
2 minuta čitanja

I dok će plate radnicima u realnom sektoru u Republici Srpskoj biti povećane za maksimalno 20 maraka, čini se da novca za državni hotel „Rajska dolina“ na Jahorini ne manjka, pa je Vlada RS ovaj put odlučila da, nakon milionskih ulaganja, kupi i četiri skupocjena, terenska četvorotočkaša za ugledne goste hotela.

Rajska dolina

Vlada je odlučila da za kvadove izdvoji iz budžeta 156.780 KM ili blizu 40 hiljada KM po komadu, što je, kažu poznavaoci, znak da će biti kupljeni neki od najskupljih četvorotočkaša, s obzirom da se kvalitetni mogu nabaviti i za duplo manji iznos, piše Capital.ba.

Kada su u pitanju specifikacije vozila, nabavljaju ATV/Quad, benzinac, koji ima traktorsku homologaciju i podliježe trajnoj registraciji.

Jedan od uslova koje ponuđač mora ispuniti je da je u posljednje tri godine od dana objave obavještenja o nabavci, imao ugovor o isporuci robe koja je predmet nabavke, u minimalnoj vrijednosti nabavke pomenutih terenskih vozila ili više potvrda čiji je zbir najmanje u visini procijenjene vrijednosti nabavke.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao, iako je prvobitno bilo planirano da u „Rajsku dolinu“ bude uloženo 2,4 miliona maraka, samo ove godine će se, za sada,sliti sedam miliona KM iz Budžeta, čime će ulaganja poreskih obveznika u taj hotel dostići 17 miliona maraka.

Takođe, u jednom od posljednjih, osmom po redu, tenderu za taj hotel, Vlada RS je ponudila četiri miliona maraka za vanjsko uređenje hotela, iako je za sanaciju i adaptaciju hotela do sada već uloženo preko sedam miliona KM.

Vlada je stolice za „Rajsku dolinu“ nabavljala kao usluge, a kupovali su za taj hotel i skije, sanke i bicikla od 270.000 maraka.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *