Nastavlja se pritisak na medije u Trebinju: Novinaru BN-a zabranjen ulazak u HET

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja

Novinaru BN televizije Dubravku Curaću danas nije omogućen ulazak u zgradu Hidroelektrana na Trebišnjici, čime je nastavljen pritisak na medije u Trebinju.

Novinari brojnih lokalnih i državnih medija u Trebinju danas su nesmetano ušli u zgradu HET-a kako bi prisustvovali Javnoj raspravi o nacrtu Zakona o obnovljivim izvorima energije koju organizuje Ministarstvo energetike i rudarstva RS. Međutim, portir je jedino Curaća spriječio da uđe i na kraju ga fizički izgurao iz zgrade.

Na reagovanje novinarke “Direkta” i pitanje po čijem nalogu je Curaću zabranio ulazak, portir nije htio da odgovori, već je pitao: “A ko ste vi?”.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić danas se nije pojavio pred novinarima, pa nismo dobili objašnjenje ko će odgovarati za ovakvo ponašanje prema Curaću.

Pritisak na novinare u Trebinju postaje sve nepodnošljiviji. Tako je, prije svega nekoliko dana, izaslanik predsjednice Željke Cvijanović Slobodan Župljanin u Trebinju odbio da odgovara na pitanja Dubravka Curaća nakon čega je uslijedila verbalna rasprava između njih dvojice. Curaća je tada podržala novinarka RTRS-a Sanja Pešut.

I menadžment Bolnice Trebinje nedavno je pokušao da opstruiše rad novinara, kada je portparolka ove JZU rekla da pravo da postavljaju pitanja imaju samo novinari ATV-a, RTRS-a i Herceg televizije. U zaštitu diskriminisanih kolega stao je novinar ATV-a Bojan Nosović.

Pojedinim novinarima u Trebinju već dugo vremena onemogućen je slobodan rad. Tako, primjera radi, Gradska uprava Trebinja već godinama ne odgovara na upite “Direkta”, kao ni HET i brojni drugi funkcioneri.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *