OJT TREBINJE:
Napad na kuću Hama Krvavca u Gacku je krivično djelo

2 minuta čitanja
Policija na licu mjesta (fotografija ustupljena Direktu)

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva (OJT) u Trebinju je slučaj napada na kuću Hama Krvavca u Gacku okarakterisao kao krivično djelo, potvrđeno je Direktu u OJT. 

Hamo Krvavac, selo Gračanica u Gacku
Hamo Krvavac (ustupljena fotografija)

„S obzirom na trenutno stanje i na za sada utvrđene činjenice, ovo djelo okarakterisano je kao krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“, rekao je portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović. 

Tužilac je naložio policijskim službenicima da nastave rad na prikupljanju činjenica i dokaza koji bi mogli uputiti na izvršioca krivičnog djela, ali i na motive. 

Podsjećamo, 2. maja je Hamo Krvavac primijetio da mu je kuća oštećena tako što je metak probio prozorsko staklo. Sve se dešavalo u gatačkom selu Gračanica. Kuća Hama Krvavca je u obnovi i u njoj niko ne živi, niti se iko u njoj zatekao u trenutku oštećenja.

Kada kuća bude obnovljena Hamo Krvavac i njegova supruga biće prvi povratnici u to mjesto.

Cijeli događaj, rekao je Krvavac ranije za Direkt, ga je iznenadio i uznemirio.

Reakcije i osude na ovaj događaj stigle su iz svih dijelova BiH, a pozive policiji i tužilaštvu da što prije pronađu i sankcionišu počinioce upućene su sa gotovo svih nivoa vlasti u BiH. 

Napad je osudio gatački načelnik Ognejn Milinković, predsjednik RS Milorad Dodik, državni i entitetski ministi bezbjednosti i brojni drugi funkcioneri. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *