Nakon uvreda novinari bojkotovali konferenciju Željka Glasnovića

Autor: admin Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja
Zagreb: Novinari bojkotirali konferenciju za medije Željka Glasnovića 21.11.2018., Zagreb - Zastupnik Zeljko Glasnovic odrzao je u Saboru konferenciju za medije na kojoj je govorio o nacionalnoj sigurnosti. Saborski izvjestitelji bojkotirali su konferenciju za medije.Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Željko Glasnović održao je u Saboru konferenciju za medije na kojoj, prema najavi, trebao govoriti o nacionalnoj sigurnosti. Saborski izvjestioci bojkotovali su konferenciju za medije zbog uvreda kojima ih je zastupnik zasuo u ponedjeljak iz Sabornice.

(FOTO: Patrik Macek/PIXSELL)

Podsjetimo, Glasnović je tada, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvrdio da Hrvatsku državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990. i da cijele njene institucije vode bivši komunisti.

“Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sistem, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu”, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović, a piše N1.

Taj je Glasnovićev ispad u Saboru izazvao niz reakcija.

“Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentarišete. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način”, rekao je predsjednik Sabora,Gordan Jandroković.

Reagovao je i Bojan Glavašević.

“Ja se zalažem za slobodu govora, ali s jedne strane ne razumijem zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa dan nakon što smo imali godišnjicu Vukovara”, rekao je Glavašević i dobio opomenu jer je zloupotrijebio poslovnik.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *