Nakon pisanja “Direkta” – Lista za pravdu i red podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Politika
3 minuta čitanja
Nebojša Vukanović sa predstavnicima Liste za pravdu i red

Nakon pisanja „Direkt“ portala o nelegalnoj prodaji gradskog zemljišta u Trebinju, narodni poslanik Nebojša Vukanović, zajedno sa odbornicima svoje Liste za pravdu i red, danas je Javnom okružnom tužlaštvu Trebinje predao krivičnu prijavu protiv trebinjskog gradonačelnika Mirka Ćurića.

Nebojša Vukanović sa predstavnicima Liste za pravdu i red

Piše: Jelena Denda Borjan

Gradonačelnik Ćurić ne samo da nije oglasio prodaju parcela 15 dana prije licitacije, kao što je bio dužan da učini po zakonu, već je Grad lažirao datum kada je javni oglas objavljen na njegovom zvaničnom sajtu. Zbog toga su predstavnici Liste za pravdu i red protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

„SNSD je potpuno besmislio sve javne oglase. Svrha je da se proda zemljište po što većoj cijeni, a ovdje smo, praktično, imali direktnu pogodbu, čime je oštećen budžet Grada Trebinja. Ostaje gorak ukus zašto tužilaštvo i policija nisu reagovali po službenoj dužnosti“, rekao je Đorđe Vučinić, odbornik Liste za pravdu i red u trebinjskoj Skupštini.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović smatra da je na ovaj način trebinjski gradonačelnik grubo zloupotrijebio službeni položaj i oštetio gradski budžet za milion maraka.

„Mnogi investitori su bili spremni da plate od 50 do 70 veću cijenu zemljišta da bi gradili zgrade i postoji više nego osnovana sumnja da je Grad Trebinje samo na ovom zemljištu oštećen za milion maraka. Zbog ovog zemljišta je ranije došlo do tuče u zgradi, jer se pojavio neko ko nije trebao. Postoje više nego jasni dokazi da su oglas objavili četiri dana nakon prodaje, a da su ga na sajtu antidatirali kao da je objavljen mjesec dana ranije, što se može vrlo lako dokazati“, tvrdi Vukanović.

Prema njegovim riječima, većina trebinjskih biznismena bliskih vladajućoj stranci je na ovaj ili onaj način došla u posjed određenog građevinskog zemljišta na vrlo atraktivnim lokacijama u gradu.

Podsjećamo, po prijavama trebinjske Liste za pravdu i red, Tužilaštvo je nedavno otvorilo istragu protiv Mirka Ćurića, Luke Petrovića i Momira Šarenca, zbog prebacivanja gradskog novca za dugove Fudbalskog kluba „Leotar“, te protiv Zorana Pologoša zbog sumnji za učešće u izbornom inženjeringu putem malverzacija sa glasovima iz odsustva.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *