Najbolja atletičarka juniorka u BiH Glorija Kureš za „Direkt“: Prepoznat je moj trud, rad i odricanje

Autor: Miloš Vasiljević Aktuelno Društvo
4 minuta čitanja

Bilećanka Glorija Kureš, proglašena je za najbolju atletičarku u BiH u kategoriji juniorki, od strane Atletskog saveza BiH za 2021. godinu što je veliki podstrek za njenu karijeru, ali i pokazatelj da je ova članica AK „Borac“ iz Banjaluke na dobrom putu da napravi još značajnije rezultate.

Gloria-kures

„Kraljicu sportova“ počela je da trenira u septembru 2020. godine u AK „Leotar“, jer u rodnoj Bileći nema optimalne uslove za treniranje, pa je tako dugo vremena putovala u Trebinje na treninge i 30 kilometara.

Nagrada, koju je dobila od krovne atletske kuće, naglašava za „Direkt“ mnogo joj znači, jer je to pokazatelj da je godina  koja je već uveliko iza nas bila uspješna, pa se sa mnobrojnih takmičenja vraćaja sa zlatom ali i novim ličnim rekordima.

Svaki uspjeh je značajan za mene na poseban način. Čast mi da budem proglašena za najbolju atletičarku u kategoriji juniorki jer je za to potrebno dosta truda, rad i proliti litre znoja. Drago mi je da je neko prepoznao i da cijeni moj rad i ovim putem se zahvaljujem AS BiH na tome, kao i svima koji su uz mene – kaže Glorija Kureš za naš portal na početku razgovora.

Prethodna godina je nju bila sezona velikih promjena i napretka, ali se nada da će nastaviti još boljim tempom, te u ovoj pokazati raskošan talenat. Iako već prepoznatljiva u atletskim okvirima Balkana, čvrsto stoji na zemlji, pa ide stepenicu po stepenicu.

-Ova sezona će biti jedno dodatno, novo i veliko iskustvo za mene.  Razmišljam od takmičenja do takmičenja, o ambicijama ne volim puno da pričam. Radujem se sadašnjim rezultatima, ali isto tako nadam da će mi oni biti temelj za dalji uspjeh  – kazale je Kureš.

I dalje je u formiranju konačne sportske ličnosti, s obzirom na to da ima tek 19 godina, dvije atletske discipline izdvajaju se kao prioritetne kod ove mlade Bilećanke.

-Trenutno imam bolji ostvaren rezultat na 1500m, mada 800m je brža disciplina što lično više volim, ali vrijeme će odrediti svoje, ali to su u svakom slučaju discpiline gdje sam „pronašla“ sebe – istakala je atletičarka banjalučkog Borca.

Sve je počelo u Trebinju

Prvi ozbiljni atletski uspjesi vežu je za Trebinje i AK Leotar. Glorija nam kaže, da je „kraljica sportova“ u potpunosti sport koji preporučuje nadolazećim generacijama, jer je to baza za sve kasnije što slijedi.

Atletiku sam počela trenirati za AK Leotar, gdje sam individualno radila sa trenerom Milanom Spaićem, koji mi je predstavljao veliku podršku na početku na čemu sam mu zahvalna – dočarava Bilećanka svoje početke.

 U AK Borac  prelazi u decembru 2021. godine, koji joj pruža veće i bolje mogućnosti za dalji napredak, a u gradu na Vrbasu planira i da nastavi školovanje, odnosno upiše fakultet.

U Borcu sam upoznala zaista divan krug ljudi. Trenutno sam još uvijek u Bileći, pa treninge radim sama po upustvu mog trenera Nebojše Matijevića, koji je selektor ženske reprezentacije BiH. Uskoro nas očekuju pripreme za ovu sezonu, koje će biti održane u Srbiji. Na jesen upisujem studije u Banjaluci, gdje ću da živim i treniram – rekla je ona.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *