N1, BNTV, CAPITAL i Buka odgovorili na Dodikove prijetnje

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja
FOTO: Agencije

Redakcije televizija N1 i BNTV, te portala Capital i Buka ocjenjuju da je posljednji napad i prijetnje koje je protiv ovih medija iznio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u subotu u Banjaluci, otvoreni institucionalni poziv za progon i linč novinara.

FOTO: Agencije

Izvor: CAPITAL

Etiketirajući ove četiri medijske kuće kao “neprijatelje srpskog naroda” i “rušiteljima Republike Srpske” Milorad Dodik je dao signal desetinama hiljada svojih glasača, sljedbenika, članova SNSD-a, koalicionih partnera, ali i institucijama koje kontroliše da se na bilo koji način obračunaju sa zaposlenicima N1, BNTV, Capitala.ba i Buka.ba.

“Odlučno odbacujemo sve optužbe koje je iznio predsjednik Republike Srpske, a za uvrede i napade razmatramo mogućnost kolektivne tužbe. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS da pokrene proceduru i fizički zaštiti naše redakcije i medijske radnike, te da se javno izjasni da li postoji zvanična naredba o praćenje naših novinara, odnosno da li smo predmet istrage s obzirom da je predsjednik RS rekao da nas prate”, istakle su četiri redakcije u zajedničkom saopštenju.

Kažu da izmišljanje miliona koje su stigli za rušenje RS nije vrijedno ni komentarisanja, jer predstavlja klasično skretanje pažnje sa stvarnih problema u zemlji o kojima će ove četiri redakcije, kao i do sada, nastaviti da profesionalno izvještavaju bez obzira na konstantne napade, uvrede, huškanje i stvaranje ambijenta u kojem je poželjno udariti novinara, što prema poslednjoj anketi, smatra ispravnim čak 74 odsto građana Republike Srpske.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *