“Mladost” na korak do gašenja

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja
Većina prisutnih je bila protiv usvajanja ostavki- Skupština FK "Mladost"

Samo je nedelju dana ostalo do početka fudbalskog prvenstva, a u gatačkoj “Mladosti” nema šta nema. Od aprila nema predsednika kluba, nema ni para, uprkos obećanjima, a od sinoć je ostala i bez uprave. Rešenje za svoje probleme će danas opet potražiti u kabinetu načelnika.

Većina prisutnih je bila protiv usvajanja ostavki- Skupština FK “Mladost”

Treća vanredna sednica Skupštine FK “Mladost” iz Gacka nije donela ništa novo. Nakon što je u aprilu u Upravu kluba izabrano 8 novih članova, predstavnika aktuelne vlasti sa načelnikom Ognjenom Milinkovićem na čelu, ovo telo je u dva navrata odbilo da izabere kandidata Branka Šojića, aktuelnog odbornika SNSD-a u SO Gacko, o čemu je “Direkt” već pisao.

Dogovor sa načelnikom je bio da oslobodimo nekoliko mesta za nove ljude u Upravi”, kaže Aleksandar Ćeranić, predsednik u tehničkom mandatu.

Mi smo sve podržali, jednoglasno je izabrana nova uprava koja postoji već četiri meseca. Klub je mogao normalno da funkcioniše da su nam prebačena sredstva predviđena budžetom. U ovoj godini FK “Mladost” nije isplaćena ni jedna plata, dok su drugim klubovima sredstva uredno uplaćivana. Ovde je očigledno zauzet stav- ili Branko ili niko. Ako dodje do gašenja kluba javnost mora da zna ko je kriv”, tvrdi Ćeranić i dodaje da je u dva navrata- krajem februara i sredinom jula uputio dopise načelniku zahtevajući odgovor na pitanje zašto se sredstva ne isplaćuju fudbalskom klubu. Osim usmenog obećanja da će ona biti isplaćena “u kratkom roku”, konkretnih uplata do sada nije bilo.

“Druga strana” je bojkotovala i ovu sednicu. Umesto prisustva poslali su ostavke što je komentarisano kao “ostavljanje na cedilu” uoči prvenstva i kao signal da su “digli ruke” od kluba.

Ovo je klub celog grada, nije klub pojedinca. I nije samo u pitanju prvi tim, već stotinu dece koja tu treniraju”, čulo se na sednici.

Usvojen je predlog da se sutra zatraži sastanak sa načelnikom koga vide i kao prelazno rešenje na čelu ovog kolektiva, a sve sa ciljem da se klub spasi. U međuvremeni će pribeći i očajničkom manevru- zatražiće da se odgodi prvo kolo i tako “Mladosti” daju šansu da preživi.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *