Miodrag Šešlija novi direktor RiTE-a Gacko, Vujičić podnio ostavku

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
RiTE Gacko

Miodrag Šešlija novi je v. d. generalnog direktora Rudnika i Termoelektrane Gacko, dok je izvršni direktor za TE Borivoje Vujičić podnio ostavku na ovu funkciju, potvrđeno je za Direkt. 

Inače, Miodrag Šešlija zamijenio je Srđana Milovića na poziciji izvršnog direktora za proizvodnju uglja i razvoj Rudnika.

Predsjednik Nadzornog odbora Branko Grk za “Direkt” kaže da je razlog za Kozomarinu smjenu to što je stekao uslove za penziju.

Borivoje Vujičić danas je podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora za proizvodnju električne energije i razvoje Termoelektrane, a na njegovo mjesto došao je Đorđe Milović. Vujičić je bio jedno od najčešće spominjanih kandidata za mjesto generalnog direktora RiTE-a, ali je, ipak, ostao bez ove funkcije.

Nadzorni odbor na današnjem zasjedanju odlučio je da za izvršnog direktora za poslove proizvodnje uglja i razvoj rudnika imenuje Petra Markovića.

Branko Grk za “Direkt” nije želio mnogo da komentariše rad smijenjenog rukovodstva. Samo je kratko rekao da je među njima tek jedan izvršni direktor došao putem konkursa, te dodao da će sada kompletna nova uprava biti u statusu v.d-a do izbora, nakon čega će biti izabrana nova za narednih pet godina.

Prema njegovim riječima, upravu koja je danas izabrana čekaju teški zadaci.

– RiTE ima puno problema sa proizvodnjom i drugim stvarima, tako da nova uprava ima ozbiljne zadatke da stvari pokuša da dovede u red kako bi ova firma uspješno radila i poslovala pozitivno – zaključio je Grk za “Direkt”.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *