Ministarstvo šumarstva RS ograđuje se od vraćanja Radmilović na direktorsko mjesto

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja
Branka Radmilović

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ogradilo se od ponovnog imenovanja Branke Radmilović na funkciju vršioca dužnosti direktora Centra za gazdovanje kršom Trebinje. 

Branka Radmilović

Piše: Jelena Denda Borjan

“Branka Radmilović smijenjena je zbog nestručnosti i nedovoljnog iskustva u oblasti šumarstva, u aprilu ove godine, odlukom Vlade RS, zajedno sa još devet direktora u Šumama Srpske. Međutim, ona je na mjesto v.d. direktora Centra za gazdovanje kršom Trebinje vraćena odlukom uprave preduzeća, a ne Vlade RS”, tvrdi za “Direkt” Goran Zubić, pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo u Vladi RS. 

Zubić tvrdi da je Branko Tasovac, diplomirani inženjer šumarstva koji je rukovodio Centrom, ponovo podnio ostavku, a onda je uprava “Šuma RS” odlučila da opet imenuje Radmilović na ovu poziciju.

Upitan kako vidi ovu odluku uprave, budući da se ona kosi sa odlukom Vlade RS da rukovodioci moraju biti stručni i iskusni, Zubić kaže da je “odgovornost na onom ko imenuje”.

“Pratićemo kakve će rezultate Radmilović napraviti do kraja godine”, dodaje Zubić za “Direkt”.

Radmilović, koja je diplomirana pravnica i članica DEMOS-a, razriješena je dužnosti u aprilu ove godine, kada je Vlada RS objavila da razrešava direktore zbog negativnog poslovanja. Ona je tada tvrdila da je za tri mjeseca, koliko je bila na dužnosti, poslovala pozitivno, ali je Vlada RS, ipak, smijenila. Pomoćnik ministra Goran Zubić tada je za “Direkt” rekao da su razriješili Radmilović zbog toga što je “postavljena politički i bez iskustva u ovoj oblasti”.

“Šume RS” bez odgovora

Direktor “Šuma RS” Slaven Gojković nije odgovorio na pitanje “Direkta” na osnovu kojih kriterijuma je uprava preduzeća ponovo imenovala Radmilović na ovu poziciju i zbog čega su odlučili da idu protiv odluke koju je u aprilu donijela Vlada RS.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *