Miljanović Zubac za “Direkt”: Otkrila sam pozadinu Šešeljevog napada na mene

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja

Oktrivena je pozadina napada Vojislava Šešeljeva na mene i to će biti predmet budućih sudskih procesa, rekla je za “Direkt” novinarka Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Nataša Miljanović Zubac. Ona je naglasila da je povezala i identifikovala sve osobe koje su učestvovale u Šešeljevom napadu na nju, ali nije ih još uvijek otkrivala javnosti. 

“Potpuno sam razobličila aferu, dobila čvrste dokaze ko je u tome učestvovao, kako i zbog čega, i ta lica biće pozvana u narednom procesu. Prošlo je vrijeme dječjih igrica i informacija u vidu poslatih nepotvrđenih poruka kada sam ja u pitanju. Uvijek ostanu tragovi koji će biti procesuirani”, poručila je Miljanović Zubac.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj potvrdio je juče na ročištu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu da je u emisijama emitovanim na televizijama Hepi i Pink rekao sve što je navedeno u tužbi koju je protiv njega podnijela novinarka Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Nataša Miljanović Zubac, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Miljanović Zubac je tužila Šešelja zbog uvreda koje je uputio njoj i njenoj porodici, koristeći smrt njenog muža i povezujući je sa vladikom Grigorijem Durićem te nazivajuću je pogrdnim imenima.

Direktnim obraćanjem advokatu i čitanjem tužbenog navoda, Šešelj je potvrdio da je sve što je navedeno rekao u pomenutim emisijama.

„Pošto su me ljudi uverili u detalje, rešio sam da to iznesem u javnost“, rekao je Šešelj.

Miljanović Zubac je poslije suđenja rekla da je oproštajnim pismom svog pokojnog supruga, koje je na prethodnom ročištu dostavila, „rekla mnogo toga“.

Navela je da je slučaj stigao do Agencije za istrage i zaštitu – SIPA i Tužilaštva BiH.

„Otkad me je Šešelj javno izvrijeđao usljedila je serija napada na mene: zapaljen je automobil ispred kuće u kojoj sam stanovala, infracrveni zraci bili su na zidu dnevnog boravka, a lutka sa odrubljenom glavom, posuta crvenom tečnošću, stavljena je na prag kuće u kojoj sam stanovala. Na tom pragu ostavljena je i pisana poruka Mrtva usta ne govore, navela je Miljanović Zubac.

Kako je Miljanović Zubac ranije ispričala za medije, meta Šešeljevog gostovanja u jutarnjem programu TV Hepi početkom 2021. godine bio je vladika Grigorije, kojeg je nazvao „velikim švalerom“. U tu priču upleo je i porodicu novinarke, spominjući njenog pokojnog supruga i maloljetnu djecu.

Miljanović Zubac je govorila da je Šešelj upotrebio smrt njenog supruga, što je jedina tačna informacija, da bi nadovezao „brutalne laži“, prenio je NUNS krajem prošle godine.

Ona je pravdu potražila na sudu, a osim Šešelja tužila je i tabloide koji su prenijeli njegove tvrdnje.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *