Milena Kundačina v.d. predsjednice Osnovnog suda u Trebinju

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Sudinica Milena Kundačina izabrana je za vršioca dužnosti predsjednice Osnovnog suda u Trebinju, potvrđeno je “Direktu” u ovom sudu. Ona je na funkciju vršioca dužnosti predsjednice Osnovnog suda stupila juče, a imenovana je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH), održanoj 30. novembra i 1. decembra ove godine. 

Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Kako nam je rečeno u Osnovnom sudu u Trebinju, Kundačina će na mjestu vršioca dužnosti biti privremeno do konačnog izbora predsjednika/ce. Napomenuli su i da predsjednik ili predsjednica moraju biti sudije ovog suda.

Kundačina je na ovom mjestu nasljedila dugogodišnjeg predsjednika Osnovnog suda Milana Bosića, koji je otišao u starosnu penziju.

Kako je početkom mjeseca saopšteno iz VSTS BiH, na nivou Republike Srpske imenovane su i ove sudije i sudinice: Branka Skoko, na poziciju predsjednice Višeg privrednog suda u Banja Luci, Igor Dabić, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Banja Luci, Mato Kulaš, na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Doboju. 

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, kako je ranije saopšteno, imenovana je Silvana Brković-Mujagić, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz VSTS su naveli da su pri donošenju Odluke o imenovanju sudija i sudinica uzeti u obzir stručno znanje, radno iskustvo i radni rezultati, zatim stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, te sposobnosti da izabrani nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnašaju dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuju. Razmatran je i odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalna nepristranost i ugled te iskustvo na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 16. januara 2023. godine, osim sudinice Kundačine koja je, kako smo već naveli, dužnost preuzela juče.

Podijeli članak
1 komentar
  • Да,госпођа Кундачина је добила мјесто в.д Основног суда вјероватно политички,преко мужа чији ,,бизнис,,држи СНСД.Нажалост сам био њен клијент у једном спору.Госпођа је судила по политици,а не по закону,нажалост….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *