Microsoft potvrdio da im “Prointer ITSS” više nije partner

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
1 minuta čitanja
Stefan Krneta (DWELT) I Bojan Vujić (Prointer

Svjetska tehnološka kompanija Microsoft potvrdila je za Klix.ba da IT kompanija iz BiH “Prointer ITSS” više nije njihov partner, prenio je taj portal.

Stefan Krneta (DWELT) I Bojan Vujić (Prointer
Stefan Krneta (DWELT) I Bojan Vujić (Prointer

“Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta”, navodi Klix.

Podsjećamo, povodom informacija od prije dva dana da “Prointer” više nije partner Microsofta, iz te banjalučke kompanije rekli su da nisu dobili obavještenje od kompanije Microsoft, niti od distributerskih kuća sa kojima sarađuje, a koje se odnosi na pitanje partnerskog statusa.

Kazali su da nastavljaju s redovnim poslovnim aktivnostima i projektima.

“S ciljem postizanja maksimalnog kvaliteta u svakom od projekata i ispunjavanja zahtjevnih kriterijuma i svjetski priznatih standarda u poslovanju, redovno prolazimo kroz periodične revizije naših partnerskih statusa i kompetencija. Kao i sa drugim vendorima, i s kompanijom Microsoft redovno obavljamo reviziju naših kompetencija”, naveli su u “Prointeru”.

Na njihovom sajtu i dalje stoji da im je Microsoft partner.

Sjedinjene Američke Države proširile su u januaru sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a, te na listu sankcija dodale i Alternativnu televiziju iz Banjaluke, a prekid saradnje Microsofta sa “Prointerom” dovodi se u vezu sa sankcijama Dodiku.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *