Marko Šuković za Direkt: ” Godina koja mi je donijela mnogo uspjeha”

Autor: Miloš Vasiljević Aktuelno Društvo Intervju
5 minuta čitanja
Šampion u najavi- Marko Šuković

Marko Šuković, član Atletskog kluba “Trebinje” jedan je od najperspektivnijih atletičara u Bosni i Hercegovini, a juče je od strane Atletskog saveza Republike Srpske dobio nagradu za najboljeg atletičara u konkurenciji mlađih juniora.

marko-sukovic
Šampion u najavi- Marko Šuković

Za “Direkt” kaže, da je presrećan što je baš izabran od strane AK RS na manifestaciji koja je održana na Sokocu. Ako nastavi trend popravljanja ličnih rezultata,(lični rekord 211 cm) kada je skok uvis u pitanju, Marko je definitivno blizu da se nađe na najvećim atletskim smotrama i na seniorskim takmičenjima kada za to dođe vrijeme, pa čak i onom što teži svaki sportista, a to su Olimpijske igre.

U “Kraljici sportova” pronašao je sebe

Nagrada za najboljeg u svojoj konkurenciji, koja je reper urađenog u prethodnom sezoni, jasan je znak – Marko je budućnost atletike na našim prostorima.

“Zaista mi mnogo znači ova nagrada , svaki uspjeh me dodatno ohrabri i da vjetar u leđa. Velika nagrada kako za mene, tako i za moju porodicu, koji su mi najveća podrška. Ovo je priznanje za moj prethodno uloženi rad i trud, no svakako pored svojih sposobnosti, zasluge i mom ličnom treneru i sportskom klubu”, kazao je Šuković na početku našeg razgovora.

Godina na izmaku, definitivno je za njega najuspešnija. U “kraljici sportova” Marko je pronašao sebe i definitivno, kako konstitucijom tako i samim odnosom prema istom, gradi sebe u jednog ozbiljnog sportistu, ali i sazrijeva u profesionalca.

marko-sukovic

“Bez lažne skromnosti, ova godina mi je donijela mnogo uspjeha, na što sam jako ponosan. Rad, upornost, vjera u sebe, sve je to doprinijelo trenutnim postignutim rezultatima, a samim tim i ostvarenju dosadasnjeg cilja. Uvijek se nadam realnom uspjehu, i težim ka tome”, apostrofirao je ovu sezonu kao plod dobrog rada.

Da je najbolji u zemlji u svojoj konkurenciji ali i šire pokazao je nizom takmičenja ove sezone, ali i na prvenstvu Balkana u Kraljevu, gdje se okitio zlatom. Sada ga očekuje sezona, gdje treba da opravda učinjeno u ovoj i potvrdi svoju kvalitet, te visinu podigne za još neki centimetar, a sve to u isčekivanju kalendara takmičenja.

“O planovima za narednu sezonu još uvijek je rano pričati, jer jos nismo dobili kalendar takmicenja. Upravo to i čekamo, da bi mogli planirati”, jasan je Marko. Atletičarima kao i većini sportista sada slijedi najteži dio sezone za kvalitetan rad i treninge a to je zima. Ipak , po njegovim riječima za sve se nađe kvalitetno rješenje.

Rušeći rekorde postavlja standarde

“Naravno da kiša i snijeg otežavaju uslove za rad, treninge i takmičenja, ali opet sve to nekako uskladimo i odradimo, kako ne bi “kaskalo” ono što isplaniramo. Trebinje je grad sunca, blage zime, tako da atletika sa te strane nije ugrožena, i tu imamo veliku prednost“, približava nam Šuković kakvi su uslovi zimi za treniranje u gradu podno Leotara.

marko-sukovic

Marko Šuković, inače učenik trećeg razreda Medicinske škole, za sam kraj ima poruku za nadolazeće generacije, zašto baš da se bave atletikom.

“Upravo zato što je kraljica sportova. Neprestano rušeći rekorde uvijek postavlja nove standarde. Atletika je to. Bavljenje bilo kojim sportom, aktivno ili samo rekreativno, posebno je važno za nas mlade ljude, za razvoj naših fizičkih i psihičkih sposobnosti. Imam samo jednu poruku za kraj – U ZDRAVOM TIJELU, ZDRAV DUH” , zaključio je Marko Šuković, jedna od najvećih nada atletike na našim prostorima, ali i sporta generalno.

Rad, trud, energija, te fokusiranost i svakodnevna želja doći do što boljeg rezultata, daju nam za pravo da se nadamo da će Marko dostići visine kojim teži, ali isto tako biti i dobar primjer da se što više dječaka i djevojčica bavi atletikom.

Jer, kao što reče, “kraljica sportova” samo je jedna.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *