Marko Rikalo: Slovenački Šentjur pun pogodak, svaki meč malo finale

Autor: Miloš Vasiljević Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja
Svaki meč kao malo finale- Marko Rikalo

Trebinjac, trenutno sa slovenačkom adresom, Marko Rikalo, član je ekipe Šentjur. Ove godine sa mnogo uspjeha nastupa za pomenuti klub, a u posljednjem meču, u pobjedi nad timom Zlatoroga, ubacio je 24 poena.

Svaki meč kao malo finale- Marko Rikalo

I to nije prvi put da njegovo ime bude na samom vrhu kada su statističke kolone u pitanju. U ovoj zemlji, po njegovim riječima košarka je izuzno popularna, a i sama liga je kvalitetna. „Zadovoljan sam debitanstskom sezonom, pogotovo drugim dijelom, privikao sam i sada sve ide kako treba. Možemo slobodno reći Slovenija je košarkaška zemlja, posljednjih godina reprezentativno postižu zapažene rezultate“, počinje priču Rikalo za „Direkt“.

I iz Slovenije prati svaku utakmicu “Leotara” u kojem je ponikao

Dodaje da se sve to odrazilo i na samu ligu, koja je sve jača, pa tako da i nema lošeg protivnika.

Ekipe su izuzetno organizovane, infrastruktura je na jednom zavidnom nivou, igrači u svakom susretu moraju dati maksimum.

„Igra se dosta brzo u oba pravca, zahtjeva se da da ste fizički besprijekorno spremni i to je nešto što mi jako prija. Ima dosta dobrih ekipa, liga je ujednačena tako da je svaki meč kao malo finale. Kako sada stvari stoje idemo u četvrfinale. Ostaje još borba da li ćemo na prvoplasiranog ili drugog nakon regularnog dijela. Želim pomoći ekipi da to izgleda bolje svaki dan i svaku utakmicu, a evo uz to dolaze i moje dobre partije“, dodaje Rikalo.

Rikalo, koji je ponikao u matičnom Leotaru, u BiH je nastupao i za Slobodu iz Tuzle i Bratunac. Uz to, sa zapaženim sezonama u Mađarskoj i Češkoj, igrao je i za reprezentaciju BiH kada je selektor bio Duško Vujošević.

„Dobro se osjećam u Šentjuru, pa vjerovatno da ću ostati ovdje i dalje. Baziram se na aktuelnu sezonu i sve ide željenim tokom, imam ponude već i od dva druga tima, mada nikad se ne zna šta nosi sutra u sportu.

Prati Leotar

Rikalo prati dešavanja i u najjačoj ligi BiH, a vjeruje u dobar plasman matičnog Leotara, koji je u posljednjem kolu iznenadio lidera ABA 2 lige banjalučki Borac u „Boriku“.

„Naravno, pratim „Leo“ svaku utakmicu , igraju odlično, ušli su sada malo u probleme sa povredama ,ali mislim da ce tempirati formu kada krene Liga za prvaka i da budu pravi baš tada kada budu ključne utakmice“, zaključio je bek slovenačkog Šentjura Marko Rikalo.

Podijeli članak
1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *