„Lutrija Srpske“ otvara kockarnicu

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
2 minuta čitanja
Ilustracija

„Lutrija Republike Srpske“ otvara u Banjaluci kockarnicu, odnosno salon igara sa aparatima „Elektronske video lutrije“, preduzeća čiji su većinski vlasnici, prenosi Capital. 

Ilustracija

Ona će biti smještena u ulici Carice Milice na broju 6. Riječ je o prostoru koji je „Lutrija RS“ naslijedila od „Lutrije BiH“.

Na posljednjoj skupštini akcionara donesena je odluka da se taj poslovni prostor registruje u Okružnom privrednom sudu kao zasebna, 38. poslovna jedinica „Lutrije“.

Direktor „Lutrije“ Goran Šaula ocijenio je da je riječ o odličnoj lokaciji koja uz adekvatno reklamiranje može ispuniti očekivanja.

Nakon sudske registracije planiramo da otvorimo salon igara u kome bi zajedno sa „EVL“-om, našom kćerka firmom, organizovali zajedničko priređivanje igara na sreću. To bi bio prvi salon „Lutrije RS“ takvog tipa da se u jednom prostoru igračima ponude naše igre na sreću, elektronske igre na sreću pa čak i da u jedan dio prostora postavimo kladomat, samouslužni terminal za klađenje“, kazao je Šaula obrazlažući akcionarima preduzeća ovaj potez.

Kako je dodao, saloni igara na sreću takvog tipa postoje i u mnogih državnim lutrijama u našem okruženju.

Ova informacija sigurno neće oduševiti ostale priređivače igara na sreću u Srpskoj, jer na ova dva preduzeća gledaju kao na nelojalnu konkurenciju kojoj je dat nezakonit monopol.

Takođe, aktuelan je i sudski spor kojim kompanija „Mozzart“ pokušava da preduzeće „EVL“ zatvori te da se ono obriše iz sudskog registra.

Podsjećamo, „Elektronska video lutrija“ je registrovana za kockanje i klađenje preko video lutrijskih terminala koje su postavili širom Srpske i uživa zakonski monopol.

Međutim, tender preko kojeg je “Casinos Austrija VLT AG” izabran kao zajednički partner bio je neustavan i protivzakonit, a odlukom Okružnog suda, po tužbi firme “Joker Game” i poništen.

Vlast je ipak pravnom akrobatikom uspjela da spriječi njegovo gašenje.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *