Lukač danas bez odgovora o paljevinama automobila u Trebinju

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja

Poslanici iz Trebinja Nebojša Vukanović i Ljubiša Krunić aktuelizovali su danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) pitanje nerasvjetljenih slučajeva paljevina automobila koji posljednjih godina narušavaju bezbjednosnu sliku grada. 

Zapaljen auto novinarke iz Trebinja

Takva je makar slika iz ugla prosječnog stanovnika Trebinja, ali ako pitate policiju, za njih je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

Narodni poslanik Ljubiša Krunić (PDP) naglasio je da nerasvjetljene paljevine automobila zabrinjavaju stanovnike Trebinja i podsjetio da je nedavno zapaljen auto novinarke iz Trebinja te ranije auto jednog policijskog inspektora.

On je od ministra unitrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zatražio odgovor dokle se stiglo sa istragama u slučajevima paljevina automobila i jednog slučaja podmetanja eksplozivne naprave pod automobil.

“Građani razmišljaju ko je jači u ovom slučaju – država ili pojedini članovi nekih mafija”, rekao je Krunić u svom izlaganju.

Nebojša Vukanović pitao je kako je moguće da sa video-nadzorom kojim je pokriven čitav grad i sa, kako je rekao, nevjerovatnom  tehnikom, policija ne može da otkrije počinioce ovih krivičnih djela.

Ministar Lukač u svojoj završnoj riječi danas nije uspio da poslanicima odgovori na postavljena pitanja, zbog ograničenog vremena i velikog broja pitanja koja su mu u raspravi adresirana.

Pored pitanja u vezi sa slučajevima paljevina automobila u Trebinju, Lukač nije stigao ni da odgovori na Vukanovićevo pitanje u vezi sa slučajem ubistva Davida Dragičevića u Banjaluci.

Na današnjoj redovnoj sjednici poslanici su raspravljali o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za prošlu godinu u kojem je istaknuto da je stanje bezbjednosti bilo povoljno.

“MUP Republike Srpske je u 2021. godini uspješno realizovao poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, što se ogleda kroz ostvareno povoljno stanje bezbjednosti u oblasti borbe protiv kriminaliteta i bezbjednosti u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira”, navodi se u izvještaju.

Podsjećamo, “Direkt” je ranije pisao o tome kako je za paljevine automobila u Trebinju od 2018. godine do danas odgovaralo samo lice inicijala P. B, koje je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bilo maloljetno.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *