Luka Petrović nije više generalni sekretar SNSD-a

Autor: Direkt Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Dugogodišnji generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović od danas više nije na toj funkciji. Novi generalni sekretar biće Srđan Amidžić, aktuelni ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH, javlja ATV. 

Luka Petrović
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Luka Petrović biće jedan od pet potpredsjednika stranke.

“Luka Petrović se pokazao sposobnim i smatrali smo da obavlja važnu odgovornost i da zaslužuje da bude potpredsjednik. Mi smo na ovaj način krenuli u podmlađivanje strukture SNSD-a. Srđan Amidžić će biti novi vjetar u leđa radu SNSD-a u narednom periodu”, rekao je predsjednik stranke Milorad Dodik nakon sjednice Glavnog odbora koja je održana u Srpcu.

Pored Petrovića izabrani su i ostali potpredsjednici stranke i to: potpredjednik zadužen za međunarodne odnose Željka Cvijanović, potpredsjednik zadužen za saradnju sa institucijama Republike Srpske Radovan Višković, potpredsjednik zadužen za saradnju sa institucijama na zajedničkom nivou Sanja Vulić, potpredsjednik zadužen za saradnju sa lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama Miroslav Bojić, dok će Luka Petrović biti zadužen za saradnju sa javnim preduzećima.

Inače, Srđan Amidžić, dugogodišnji je član SNSD-a, a prethodno je bio odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Od 2014. do 2018. bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Za izbor Amidžića i novih potpredsjednika glasalo je svih 347 prisutnih članova Glavnog odbora.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *