Ljubinjski odbor PDP-a pred raspuštanjem?

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Anja Petrović, portparolka PDP-a (Foto: Slobodna Bosna)

Svi oni koji su učestvovali u donošenju odluke da PDP u Ljubinju potpiše koalicioni sporazum sa SNSD-om i da na lokalnim izborima za načelnika podrži kandidata te partije Rista Milutinovića biće isključeni iz stranke, izjavila je danas za “Direkt” portparolka PDP-a Anja Petrović. 

Anja Petrović, portparolka PDP-a
Anja Petrović, portparolka PDP-a (Foto: Slobodna Bosna)

“Odluka organa PDP-a još od prošle godine jeste da nema nikakvih predizbornih koalicija sa SNSD-om. To se samim tim odnosi i na Ljubinje. Potez ljubinjskog odbora se protivi odlukama, principima i stavovima PDP-a i svi koji su učestvovali u tom procesu biće isključeni iz partije”, kazala je Petrović. 

Budući da je “Direktu” potvrđeno kako je odluka o koaliranju sa SNSD-om u ljubinjskom odboru PDP-a donesena jednoglasno, to bi značilo da će iz partije biti isključeni svi članovi odbora. Na pitanje da li će i opštinski odbor biti raspušten, Petrović kaže da “može doći do raspuštanja odbora”. 

“Još ćemo utvrditi sve činjenice oko učešća pojedinaca”, dodala je ona. 

Trzavice na relaciji PDP-SDS u Ljubinju traju već duže vrijeme i ovakav ishod za upućene u prilike u toj opštini nije iznenađenje. 

“Nama je najbitnije da na nivoima partija SDS i PDP jako dobro funkcionišu. Može biti po nekim odborima, kao što je Ljubinje, nekih ličnih odnosa koji na lokalu mogu nešto da poremete, međutim, ništa od toga nije razlog da se ne postupa po odlukama partije”, zaključila je Petrović. 

U vrhu PDP-a, tvrde, nisu znali za dešavanja u ljubinjskom odboru, niti su bili obaviješteni o odluci o stupanju u koaliciju sa SNSD-om.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *