Laketa: Još nisu riješeni slučajevi paljevine vozila i podmetanja eksplozivne naprave

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja

Trebinjska policija još uvijek nije utvrdila ko je odgovoran za paljenje dva automobila, koje su se desile u proteklom mjesecu, kao ni da li je ono što je pronađeno ispod vozila odbornika lokalnog SNSD-a Srđana Simovića zaista eksplozivna naprava,  niti ko je odgovoran za njeno podmetanje, saopštio je danas Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

„Trenutno nemam informacije koje mogu da podijelim sa javnosti. Ova krivična djela su prilično nezgodna za rasvjetljavanje s obzirom na to da većina tragova i dokaza koje je možda ostavio počinilac izgori. Ukoliko je vozilo polito benzinom i zapaljeno, vi na uviđaju nećete naći tragove. Vi znate čija su vozila zapaljena, da je riječ o ljudima koji su pošteni, koji gledaju svoj posao, brinu se o svojim porodicama, tako da je još uvijek rano govoriti o motivima“, rekao je Laketa.

Prema njegovima riječima, jedan dio tragova je otišao na kriminalističko-tehničko vještačenje, dok drugi dio tragova tek treba da bude poslat.

„Izuzeti su svi tragovi koji su nađeni na licu mjesta i svi video nadzori koji pokrivaju taj dio gdje su se paljevine dogodile, uže lice mjesta. Njih još uvijek analiziramo. Ne želim da pričam o tome da li trenutno imamo konkretnu stvar, ali mi nastavljamo sa izuzimanjem nadzora sa šireg lica mjesta“, kazao je Laketa.

On je dodao da u sva tri navedena slučaja nema podatke da se radi o ljudima koji imaju veze sa nekim nelegalnim aktivnostima, te da niko od vlasnika ovih vozila u svojim izjavama nije izrazio sumnju na bilo koga kao izvršioca navedenog krivičnog djela.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *