Kostrešević: MUP RS garantuje bezbjednost novinarki Nataši Miljanović Zubac

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo Istražujemo Politika
4 minuta čitanja
Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Siniša Karan ministar unutrašnjih poslova RS (Foto: Direkt)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sigurno garantuje bezbjednost novinarki Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) iz Trebinja Nataši Miljanović Zubac, rekao je danas na konferenciji za novinare, odgovarajući na naše pitanje, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. 

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Siniša Karan ministar unutrašnjih poslova RS
Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Siniša Karan ministar unutrašnjih poslova RS (Foto: Direkt)

Novinarki javnog servisa Nataši Miljanović Zubac ispred kuće u kojoj je živjela u junu 2022. godine zapaljen je automobil, a od tada dobija i brojne prijetnje i upozorenja, koje prijavljuje policiji. 

Miljanović Zubac je za Direkt ranije navela kako se uopše ne osjeća bezbjedno u svom gradu.

Ona je u intervjuu za naš portal navela da je Policijska uprava Trebinje procijenila kako je ona bezbjednosno ugrožena, ali je tu procjenu, nakon kontakta sa osobama iz vrha RTRS-a, preispitivao upravo direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Iz MUP-a joj je stigao odgovor koga je potpisala načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Mirna Miljanović u kojoj je navedeno kako se novinarka još jednom mora podučiti mjerama samozaštite te načinima saradnje sa policijom. 

“Gospođa je dobila odgovor MUP-a koje je sačinila stručna služba MUP-a i koja je uradila procjenu i njoj se pružaju određene mjere zaštite u pogledu da sad ne navodim pred medijima koje. Da li je zadovoljna ili nije, smatra li da bi moglo biti drugačije ili ne, to je drugo. Stručne službe ministarstva su procijenile da to treba i mi njoj sigurno garantujemo bezbjednost. Kao i svim građanima u RS, MUP je garant sigurnosti u RS”, naglasio je Kostrešević. 

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS
Siniša Kostrešević, direktor Policije RS (Foto: Direkt)

Inače, ova novinarka na svojim društvenim mrežama u posljednje vrijeme sve češće ukazuje na to kako raspolaže dokazima, između ostalog, i o umiješanosti vrha Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te Policije RS kao i pojedinih pripadnika policijske uprave sa kriminalnim grupacijama. 

Miljanović Zubac u svojim objavama ukazuje i na umiješanost direktora Policije RS Siniše Kostreševića u, kako navodi, kriminalnu hobotnicu, no on danas na naše pitanje da to prokomentariše odgovara da je pitanje previše tendenciozno. 

“Ne želim sebe da komentarišem, to pitanje je previše tendenciozno i inače ga ne bih komentarisao, ali MUP je najviše radio na borbi protiv kriminaliteta u svojim redovima i za svakoga koga smo imali neku informaciju, odnosno dokaz da je učestvovao u bilo kojoj vrsti kriminaliteta on je procesuiran. Nulta tolerancija je na korupciju i kriminalitet u MUP-u… I u vrhu, nije niko ničim zaštićen, protiv mene se na dnevnom nivou podnese prijava koje istražuju druge agencije i druga tužilaštva”, rekao je Kostrešević. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je o slučaju novinarke iz Trebinja informisan samo površno i da MUP prema svima postupa objektivno.

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova
Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova (Foto: Direkt)

Inače, Karan i Kostrešević danas su boravili u Trebinju gdje je bio održan prošireni kolegijum ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske na kome su analizirali rad MUP-a u prethodnoj godini. 

Na kolegijumu su se usaglasili da je stanje bezbjednosti u prošloj godini bilo povoljno, s tim da u pogledu bezbjednosti saobraćaja stanje nije zadovoljavajuće. 

Iako stanje na terenu ne prati nužno ove izjave, ministar Karan poručuje da je u fokusu rada borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. 

Iako su bile najavljene za 14 časova, izjave za medije su kasnile 45 minuta. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *