Kompromis postignut- FK “Mladost” će (pre)živeti

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja
Stadion FK "Mladost" Gacko

FK “Mladost” iz Gacka je prebrodio trenutnu krizu i, kako sada stvari stoje, učestvovaće u jesenjem prvenstvu Druge lige RS. Sinoć je održana Skupština kluba na kojoj je izabrana Uprava, a za novog predsednika je imenovan fudbaler Bojan Mrković. Rezultat je to i velikog pritiska javnosti na lokalnu vlast da sačuva kolektiv koji postoji preko 50 godina.

fk-mladost-gacko
Stadion FK “Mladost” Gacko

U poslednji tren postignut je kompromis. Sinoć je održana sednica Skupštine FK “Mladost” na kojoj je imenovana nova Uprava sa uglavnom već poznatim imenima, a za danas je zakazan sastanak kod načelnika. Time je (trenutno?) stavljena tačka na krizu koja je pretila da potopi ovaj klub.

Sednica je pokazala da Skupština nije bila prepreka da klub funkcioniše nego da smo svi bili taoci jednog imena koje su želeli da stave na čelo. Sve je to moglo da se uradi i pre četiri meseca i da se klub ne dovede u situaciju pred gašenje“, rekao je delegat Dušan Adžić osvrćući se na izjavu Branka Šojića koju je za “Direkt” dao 22. jula.

Šojić je tada optužio “par ljudi” koji ne žele da se išta u klubu menja nabolje:

Imamo postavljenu Upravu koja je pod blokadom Skupštine. Ni jedan zahtev ne možemo poslati, ništa ne možemo uraditi jer su kod njih pečati i potpisi. Ja sam, iskreno, za to da podnesemo ostavku, pa neka onda oni rade. A videli smo kako su to činili u prethodnom periodu”, rekao je tada Branko Šojić koji je u dva navrata bio predlog načelnika za predsednika kluba.

Ostavku je deo Uprave i podneo na prošloj sednici, ali je delegati nisu prihvatili. Sinoć je rečeno da su ostavke povučene, a u Upravu su izabrana još tri imena. Između ostalih i Siniša Zirojević, legenda kluba – član prve postave “Mladosti”, koji će u narednom periodu obavljati funkciju zamenika predsednika.

Uprava “Mladosti” ima rok danas do 12 da licencira igrače kako bi igrali u novoj sezoni.

Za 17 časova je dogovorena prozivka na stadionu.

Skupština je novoj Upravi dala mesec dana da reši probleme koji se prvenstveno odnose na dugovanja koja klub ima prema igračima.

Iako su izostale pripreme, može se reći da je “Mladost” već zabeležila uspeh samom činjenicom da će, nakon niza peripetija, igrači u predstojećoj takmičarskoj sezoni ipak istrčati na teren.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *