Kako su stvari radnika Gradske uprave u Trebinju završile u smeću

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo Politika
4 minuta čitanja
Foto: Direkt

Uposlenik Gradske uprave Trebinje Duško Miljanović javno je, na svom Fejsbuk profilu, objavio kako su njegove stvari iz ormara, u kancelariji u kojoj radi godinama, završile u smeću. Kako saznajemo, sve se desilo u trenutku kada on nije bio u svojoj kancelariji. Za to je odgovorna, ističe Miljanović, načelnica Odjeljenja za kulturu u Gradu Trebinju Slađana Skočajić. 

Duško Miljanović i Slađana Skočajić

“Ostao sam bez riječi. Koleginica me je upoznala da je sve bacila u smeće po nalogu gospođe Slađane Skočajić, načelnice Odjeljenja za kulturu i načelnice (po ovlaštenju) Odjeljeja za omladinu i sport”, napisao je Miljanović. 

On nije želio da daje izjave za medije, jer, kako kaže, “nema smisla da dodatno komentariše primitivizam i blato”. 

Ni načelnica Odjeljenja za kulturu nije željela da komentariše ovaj ne baš tako kulturni događaj. Nije ga ni demantovala. Umjesto objašnjenja šta se tačno desilo, posavjetovala nas je da, “ako smo istraživački novinari, odemo u 2019. godinu”. 

A u 2019. godini, pisali smo već, Miljanović je završio na informativnom razgovoru kod gradonačelnika Mirka Ćurića zbog toga što se fotografisao sa tadašnjom poslanicom Jelenom Trivić, a sada predsjednicom stranke čiji je Miljanović član, i što je javno iznosio svoja zapažanja o stanju u gradu Trebinju. 

Iste godine je gradonačelniku ukazivao i na nepravilnosti u radu Komisije za ocjenu i izbor projekata prispjelih na javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za projekte brige o mladima. Umjesto odgovora na ukazane nepravilnosti, tvrdi da je isključen iz Komisije. 

U februaru prošle godine, Miljanović se zbog pritisaka na radnom mjestu obratio i ministarki lokalne uprave i samouprave Senki Jujić. 

Napisao joj je da je na radnom mjestu izložen mobingu i diskriminaciji i da je tome naročito bila sklona načelnica Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić. 

Miljanović je od resornog ministarstva zatražio zaštitu i obavijestio ih o tome da raspolaže dokazima da je imao korespodenciju sa nadležnima u Gradskoj upravi, ali i dokazima o nepravilnostima na koje je već ukazivao. 

Pitali smo gradonačelnika Mirka Ćurića da li je upoznat sa dešavanjima u Gradskoj upravi, na šta nam je rekao da nema nikakav pisani trag niti da mu se ko obratio. 

Najprije kaže kako ne zna ništa o tome niti navodno zna o kom uposleniku je riječ, a onda navodi mogućnost da Miljanović nije bio na radnom mjestu i da je trebalo da čuva svoje stvari. Iz toga bi se moglo zaključiti da gradonačelnik ipak ponešto zna.

“Ali vjerovatno ljudi treba da budu na poslu, pored svog stola u kancelariji, jedino ako se to desilo van radnog vremena. Ako se desilo van radnog vremena neka se podnese, ako se desilo tokom radnog vremena logično je da svako treba da vodi računa o svojim stvarima”, rekao je gradonačelnik Ćurić i pozvao Miljanovića i sve druge radnike Gradske uprave da mu se obrate ako imaju probleme. 

Da Miljanović ima probleme na radnom mjestu, gradonačelnik zna, jer je upoznat sa dopisom koji je ovaj radnik poslao nadležnom ministarstvu. 

Upit o slučaju Duška Miljanovića smo poslali i Ministarstvu lokalne uprave i samouprave Republike Srpske i objavićemo ga kada stigne na našu adresu. 

Inače, na ovaj događaj reagovali su i u trebinjskom Narodnom frontu, čiji je Miljanović član. Osuđuju, kako navode, mobing i diskriminaciju, a odnos prema Miljanoviću, kažu, pokazuje kakve sve mehanizme pritiska vlast koristi prema neistomišljenicima.

Podijeli članak
3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *