Još jedna osoba iz Trebinja pozitivna na virus korona

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Trebinje (Foto: Direkt)

Kod još jedne osobe iz Trebinja potvrđen je virus korona. U RS u posljednja 24 časa virus korona je potvrđen kod 22 osobe. 

trebinje
Trebinje (Foto: Direkt)

Radi se o 10 muških i 12 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, osam srednje i 10 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Zvornika, četiri iz Kostajnice, tri iz Teslića, po dvoje iz Banjaluke, Čelinca i Ugljevika i po jedno iz Vukosavlja, Prijedora i Trebinja i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.607 slučajeva virusa korona, a preminuloje ukupno 118 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.123 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.473 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 70, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 30, a u opštim bolnicama 40.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.172 osoba, a nadzor je završen kod 35.263 osoba.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *