Iz OBA-e u ERS RS, pa na čelo trebinjskog DEMOS-a

Autor: Direkt Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Srđan Savić (u sredini)

Predsjednik trebinjskog DEMOS-a Srđan Savić do prije pola godine bio je uposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OBA) u Trebinju. Nakon toga, dobio je posao šefa Kadrovske  službe u Elektroprivredi RS (ERS RS), a potom funkciju predsjednika DEMOS-a, partije koja na lokalnom nivou koalira sa vladajućom većinom na čelu sa SNSD-om. Direktor ERS-a RS je Luka Petrović, gensek SNSD-a i predsjednik ove partije u Trebinju.

Srđan Savić (u sredini)

Piše: Jelena Denda Borjan

Budući da zaposleni u OBA-i po zakonu ne mogu biti članovi političkih stranaka, niti primati instrukcije od njih, promjena radnog mjesta za Savića je bila uslov za dolazak na čelo trebinjskog DEMOS-a. On za „Direkt“ kaže da posao u ERS-u nije dobio putem javnog konkursa, ali naglašava da ovo javno preduzeće po zakonu nije ni dužno da ga raspiše.

„Sve je provedeno po zakonu iako nije bilo konkursa. ERS godinama funkcioniše tako da ne mora da raspisuje konkurse. Ne kažem da je to ispravno, ali je tako“, kaže Savić za „Direkt“.

Predsjednik trebinjskog DEMOS-a smatra da ga je na poziciju šefa u ERS-u RS preporučilo znanje i radno iskustvo.

„Završio sam državni Pravni fakultet u Novom Sadu, gdje sam i masterirao. Radim već deset godina, bio sam uposlenik Okružnog suda u Trebinju, a zatim OBA-e. Već devet godina radim i na privatnom fakultetu PiM u Trebinju. Ja sam legalista po ubjeđenju i smatram da je potpuno normalno da sam dobio ovaj posao“, kaže Savić.

Za predsjednika trebinjskog DEMOS-a zvanično je imenovan 21. maja 2021. godine. Trebinjski DEMOS raspušten je nakon posljednjih izbora, a do tada je na njegovom čelu bio Slaviša Janković.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *