HET raspisao poziv za zakupce poslovnih prostora u objektu “Zatvorenog bazena”

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo Ekonomija
2 minuta čitanja
Foto: Trebinje live

Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) juče su raspisale javni poziv za izbor zakupaca poslovnih prostora u objektu „Zatvorenog bazena” na lokalitetu Abazovina u Trebinju. 

Foto: Trebinje live

Iz javnog poziva vidljivo je da je potencijalnim zakupcima na raspolaganju ukupno 1.084,98 m2 površine. Prostorije podrazumijevaju poslovne prostore namijenjene za teretanu i velnes, označene kao podrum, poslovne prostore u prizemlju, te hotel, koji obuhvata prizemlje i prvi sprat. 

Detaljnije možete pogledati na slici ispod. 

Početni i najniži iznos zakupnine na mjesečnom nivou iznosi 2 KM/m2 za podrum i 4 KM/m2 za prizemlje i 1. sprat. Rok zakupa je, kako je navedeno, 10 godina.

“Izabranim zakupcima će se omogućiti grejs period od šest mjeseci za plaćanje zakupnine od dana obostranog potpisivanja ugovora o zakupu, s tim da su navedenu zakupninu zakupci dužni plaćati mjesečno i to do 10. u mjesecu za prethodni mjesec, nakon isteka grejs perioda. Nakon isteka zakupa, odnosno ugovora o zakupu, utvrdiće se kriterijumi po kojima zakupac ima prednost prilikom ponovne prijave za zakup predmetnog poslovnog prostora”, stoji u javnom pozivu. 

Napominju da je zakupac dužan da se pridržava tehničke dokumentacije, odnosno da ne smije odstupiti od namjene poslovnog prostora definisanog u tehničkoj dokumentaciji, bez saglasnosti zakupodavca.

Rok za dostavljanje ponuda je 4. avgust 2022. godine, najkasnije do 12 časova.

Podsjećamo, zatvoreni bazen u Trebinju, čija je izgradnja počela prije šest godina, svečano je otvoren u aprilu ove godine. 

Izgradnju bazena i njegovo opremanje pratile su brojne netransparentnosti i namješteni tenderi, o čemu je „Direkt“ ranije pisao.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *