Hercegovina: Samo Bilećani blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Ekonomija
2 minuta čitanja

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini, vozači širom BiH danas oko 17 časova zaustavili su svoje automobile u znak protesta. U istočnoj Hercegovini, ovom protestu pridružili su se jedino Bilećani koji su blokirali saobraćaj na oko pola sata.

Sa lica mjesta – dio blokade u Bileći

Kako je za “Direkt” rekao jedan od očevidaca, dva vozila blokirala su saobraćaj na izlazu iz Bileće prema Trebinju, pored kasarne “Bilećki borci”, pa je stotinjak vozila bilo u blokadi. Blokada je trajala do 17 časova i 35 minuta, a kolona automobila se protezala od kasarne prema centru grada.

Sa lica mjesta – kolona se protezala prema centru grada

Trebinjce, Gačane, Nevesinjce, Ljubinjce i Berkovićane ponovni rast cijena goriva očito nije pogodio, jer se saobraćaj na ulicama ovih gradova danas odvijao bez blokada.

Što se tiče ostatka BiH, blokiran je bio saobraćaj u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici ali i magistralni put M-17. Kilometarske kolone bile su na putu između Doboja i Žepča. Kako je objavila agencija Patria, u ovim gradovima blokirane su frekventne raskrsnice, a bilo je i onih koji su negodovali. Ista akcija je u petak organizovana u nekim gradovima u Srbiji.

Podijeli članak
1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *