Gradonačelnik Trebinja o svojoj punici: Vi ne želite da žena živi 90 godina

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
3 minuta čitanja
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić (Foto: Direkt)

Komentarišući to što je njegova punica Slavojka Čalija (71) dobila u zakup zemlju u svojini Grada Trebinja, gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je danas da oni koji o tome pričaju ne žele da žena živi 90 godina. Objasnio je to time da se u objavama o njegovoj punici posebno naglašava činjenica kako je 70-ogodišnja žena zemlju dobila u zakup na 20 godina. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić (Foto: Direkt)

Gradonačelnik je o punici imao samo riječi hvale i zapitao se gdje je u cijeloj proceduri prekršen zakon. Pojasnio je da se njegova punica jedina javila na poziv i da je svako na to imao pravo. 

“Pitajte i gospodina Milišića (Nebojša, odbornik Liste za pravdu i red, prim. aut) koji nažalost nije zasadio njivu koju je dobio istim pozivom kao i gospođa Slavojka. On nije ništa uradio, a otiđite kod uvažene gospođe Slavojke koja se javila na poziv koji je bio otvoren za sve, koja je vrijedna žena. Zamislite da vi i ja dođemo u te godine i da tako budemo vrijedni i da radimo”, rekao je gradonačelnik Ćurić. 

Zamolio je da se više u tom kontekstu ne spominje njegova punica, jer je državnu zemlju na isti način dobio i njegov protivkandidat na prošliom lokanim izborima Ilija Stanković.

“Molim vas da se u narednom periodu za sve što vam nije jasno obratite gospođi Slavojki koja je dobra domaćica, koja nema muža. On je bio borac prve kategorije koji je odgojio tri kćerke, od kojih je jedna moja supruga sa kojom se ponosim. Kad sve to utvrdite i vidite da li su ti ljudi ostvarili nešto što ne treba i da li su izmirili sve obaveze koje su trebali da izmire na osnovu tog ugovora onda ću vam dozvoliti da pričate”, rekao je Ćurić. 

Ćurić se zapitao ko sponzoriše objave u kojima se spominje njegova punica i poručio tim istima da im je bolje da se uhvate motike i “da se malo bave sa tim”.

Podsjećamo, naš portal je objavio i sponzorisao tekst u kome smo objasnili kako je gradonačelnik Mirko Ćurić dao u zakup 1,6 hektara zemlje u svojini Republike Srpske na području grada Trebinja svojoj punici. Postupak davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta sprovela je komisija koju je formirao upravo gradonačelnik Ćurić. 

Iz Transparensi internešnala kazali su tada za „Direkt“ da u konkretnom slučaju postoji osnov sumnje da su povrijeđeni osnovni principi Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS, budući da je gradonačelnik direktno učestvovao u donošenju ovakve odluke.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *