Gdje su zalutali odgovori za “Direkt” iz PU Trebinje?

Autor: Jela Džomba Aktuelno Crna hronika Društvo Istražujemo
3 minuta čitanja

Ni na danas održanoj konferenciji za novinare “Direkt” nije uspio da dođe do informacije šta je tačno Momčilo Mandić izjavio u policiji povodom sukoba sa Branislavom Okukom. Načelnik PU Trebinje je rekao da je “odgovor poslat redakciji Direkt portala u potpunosti potpisan” i da na to više ništa nema da doda. “Direkt” je, sa druge strane, umjesto odgovora na pitanja dobio samo saopštenje u kojem se konstatuje da je došlo do sukoba, o čemu smo ranije pisali.  

PU Trebinje
Stanje zadovoljavajuće- načelnik PU Trebinje Siniša Laketa sa saradnicima

U Trebinju je danas održana redovna konferencija za novinare gdje su čelnici policijske uprave stanje bezbijednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje ocijenili kao zadovoljavajuće.

Kako je rečeno, između ostalog, smanjen je broj evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, tako da vjerovatno shodno tome dolaze i do ocjene zadovoljavajućeg stanja.

saopštenje za medije pu trebinje okuka mandić sukob
Umjesto odgovora na konkretna pitanja “Direktu” je iz PU Trebinje dostavljeno saopštenje koje je upućeno svim medijima

O sukobu koji se nedavno dogodio između Branislava Okuke i Momčila Mandića, gdje je ostalo nejasno da li se u po bijela dana mahalo oružjem u centru grada, nije bilo riječi, a i naše pitanje je ostalo bez konkretnog odgovora.

Naime, radi otkrivanja potpunih i tačnih informacija šta se dogodilo tokom sukoba između pomenutih aktera ranije smo poslali upit MUP, kako odgovor na naša pitanja nismo dobili već samo saopštenje pitali smo ponovo koje je bilo mjesto sukoba i da li je sukob zabilježen video nadzorom. 

Što se tiče vašeg pitanja odgovor je poslat redakciji “Direkt portala” u potpunosti potpisan. Tužilaštvo je dalo svoju izjavu, saopštenje za javnost je blagovremeno išlo od PU  Trebinje, tako da shodno i daljoj istraži ne mogu više ništa da dodam vezano za to“, bio je odgovor Siniše Lakete, načelnika PU Trebinje .

Ipak na mail adresu našeg portala stiglo je jedino saopštenje za javnost iz MUP, bez dodatnog odgovora na naša konkretna pitanja.

Podsjećamo, policija je ranije saopštila da je između Branislava Okuke, inače savjetnika Predsjednika RS i Momčila Mandića, biznismena i nekadašnjeg ministra pravde u Vladi RS tokom rata, došlo do verbalnog sukoba. Iz Tužilaštva je ranije za “Direkt” rečeno da su oba aktera izjavila da se ne osjećaju ugroženo i negirala upotrebu oružja, dok je Mandić za medije rekao da je na njega potegnut pištolj. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *