Gde se Hercegovci rashlađuju? Gačani često na jezeru Vrba.

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Kada živa u termometru pređe 26 stepeni, mnogi stanovnici Gacka osveženje potraže na jezeru Vrba. Budući da je smešteno tik pored magistrale Foča- Trebinje, to je mesto predaha i za veliki broj turista.

vrba-jezero

Nekada je Gacko bilo poznato po jezeru Klinje. No, otkad je napravljeno odmorište na lokalitetu Desivoje pored magistralnog puta koji vodi prema jugu, sve više meštana se odlučuje da na jezeru Vrba potraži osveženje u vrelim letnjim danima.

Za neke je to prava zamena za more, za omladinu prilika za druženje i zabavu, a za mnoge turiste koji tuda prolaze, mesto predaha i osveženja. Često se, očarani tirkiznom bojom jezera, odluče da kratku pauzu za kafu i pljeskavicu, pretvore u kupanje i višesatni boravak.

“Najviše turista je iz Srbije,  Češke, ma ima ih sa svih strana. Dosta je bajkera“, kaže nam ljubazna gospođa iz grila i opisuje događaj od pre nekoliko dana.

“Ima baš zanimljivih situacija. Nedavno je neki par iz Srbije pravio pauzu ovde, žena je zaboravila tašnu. Videli su da nema tašne ni novčanika tek kad su stigli do Foče i hteli da svrate na kafu. Vratili su se bez nade da će je pronaći. Ne mogu da vam opišem koliko su se iznenadili kad su stigli i videli da ih torba čeka. Žena se rasplakala, krenula da nas sve grli i da se zahvaljuje“, priča nam ona i u šali dodaje da bi se mogla knjiga napisati.

Ovog popodneva nije bila velika gužva. Subjektivni osećaj je da je voda bila nešto svežija što i ne treba da čudi s obzirom na to da je jezero Vrba na 1040 metara iznad mora.

Ipak, narednih dana prognoze predviđaju da će i u Gacku živa u termometru preći 30 stepeni Celzijusa što uglavnom znači da će i kupača biti mnogo više.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *