POKAZALI POŽRTVOVANOST:
Gatački vatrogasci intervencijom pomogli bolesnoj osobi zaključanoj u stanu

Autor: Miloš Vasiljević Direkt priče
1 minuta čitanja
Foto: Vatrogasno spasilačka jedinica Gacko

Da su vatrogasci više od običnih ljudi najbolje se pokazalo na primjeru iz Gacka, koji su intervencijom prethodnog vikenda pokazali kako se vodi briga o komšijama, pritekli su im u pomoć, te pomogli nemoćnoj osobi. Samim tim, dokazali su da uniformu ima težinu, a osvjetlali su i obraz profesije kojom se bave.

Vatrogasno spasilačka jedinica Gacko
Foto: Vatrogasno spasilačka jedinica Gacko

Pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice Gacko su u subotu, pokazali efikasnost i spremnost da pomognu sugrađanima u potrebi.

“Naime, 15.06.2024 godine u 22.12 sati dobili smo poziv da odemo u stambenu zgradu u ulici. U Njegoševom stanu nalazila se zaključana osoba, a iz zdravstvenih razloga ne može da ga otključa. Budući da stan ima sigurnosna vrata najbrža opcija je bila ući kroz balkon, tj. spuštanjem vatrogasnog spasioca sa zadnjeg sprata uz korištenje vatrogasnih ljestve. Akcija je izvedena brzo i uspješno, a materijalna šteta minimalna”, saopštili su iz Vatrogasno spasilačka jedinica Gacko”, napisali su na zvaničnoj fejsbuk stranici Vatrogasno spasilačke jedinice Gacko.

Ovi tihi heroji još jednom bili su na visini zadatka, a nerijetko se to dešava i kada su veliki požari, saobraćajne nezgodne i slične situacije.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *