ERS poništava nabavku namještaja za Petrovića

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
2 minuta čitanja
Foto: Direkt

U „Elektroprivredi Republike Srpske“ (ERS) odlučili su da ponište nabavku namještaja za kabinet generalnog direktora Luke Petrovića i izvršnog direktora za investicije i razvoj Jovice Vlatkovića.

ers

Nakon što je CAPITAL danas objavio tender da Petrović za sebe i izvršne direktore nabavlja stolove od orahovine i kožne fotelje, iz ERS-a su večeras saopštili da će poništiti nabavku „jer su uočili nedopustive propuste u dokumentaciji“.

U ERS-u kažu da namještaj u kancelariji Luke Petrovića, kao i u kancelariji za sastanke, nije mijenjan već 16 godina i da „generalni direktor nema namjeru ni da ga mijenja u skorije vrijeme jer mu služi svrsi“.

“Tačno je da je MH ERS pokrenuo nabavku namještaja za kabinete članova Uprave, odnosno izvršne direktore za investicije i razvoj i tehničke poslove, kao i za zaposlene u novom sektoru javnog snabdijevanja. Tačno je i da je u tenderskoj dokumentaciji napravljena greška, ali i da su nakon rada unutrašnje kontrole na pregledu dokumentacije uočeni nedopustivi propusti zbog čega je juče 11. februara donesena i realizovana odluka o poništenju nabavke, a koja je objavljena dana 12. februara na sajtu javnih nabavki”, naveli su u ERS-u.

Međutim, do objave ovog teksta, na sajtu javnih nabavki još nije objavljeno obavještenje o poništenju nabavke namještaja. Tender je mijenjan juče ali samo na način da je dodat određen namještaj u specifikaciju i produžen rok za prijavu ponuđača.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je danas tekst „Dok čeka poskupljenje struje, Petrović naručuje kožne fotelje, stolove od orahovine i „bešumne ladice“.

U objavljenoj nabavci je navedeno da je ERS-u novi namještaj potreban za kancelarije generalnog direktora Luke Petrovića i izvršnog direktora za investicije i razvoj Jovice Vlatkovića, kao i za druge kancelarije u Trebinju i Banjaluci.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *