ERS “osvježava” informacioni sistem sa 19,5 miliona maraka

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
3 minuta čitanja
Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

Dok zavisna preduzeća u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske gomilaju gubitke na štetu RS i drugih akcionara, a nezadovoljstvo radnika raste iz dana u dan, Uprava mješovitog holdinga je odlučila da osvježi i modernizuje informacioni sistem i za to izdvoji 19,5 miliona maraka, saznaje portal CAPITAL.

ers
Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

Riječ je o sistemu SAP koji je u Matičnom preduzeću ERS i 11 zavisnih preduzeća implementiran između 2012. i 2016. godine, a preko kojeg se vodilo kompletno poslovanje.

Uprava na čelu sa Lukom Petrovićem sada želi da i ostala preduzeća, koja su osnovana u međuvremenu, budu uključena u taj sistem, ali i da ga “pojača” sa nekoliko dodatnih modula, te obnovi licence koje su istekle zaključno sa 2019. godinom.

Riječ je o ograničenom postupku javne nabavke, koji će biti sproveden u dvije faze. U fazi pretkvalifikacije kandidati podnose zahtjeve za učešće, a u drugoj fazi će onima koji su kvalifikovani biti upućen zahtjev za dostavljanje ponuda.

Plan je da se u postojeći informacioni sistem ugradi modul za ljudske resurse i obračun plata i naknada, a kako tvrde u Upravi cilj je ušteda i racionalizacija troškova.

MH ERS, u cilju unapređenja poslovanja planira pokretanje centralizovanog rješenja za upravljanje ljudskim resursima i obračunom plata i naknada, kako bi kao jedinstvena organizacija unaprijedili poslovne procese radi povećanja produktivnosti, pružanja kvalitetnijih usluga i ostvarivanja veće efikasnosti u domenu ljudskih resursa i obračuna plata i naknada, i efikasnije upravljali promjenama”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Sistem će biti obogaćen i sa novim modulom za investicije na koji će biti potrošeno oko milion maraka.

Misija modula je efikasno upravljanje investicijama. Da se automatizuju, centralizuju i integrišu svi značajni procesi investicija putem efikasnijeg planiranja i praćenja životnog ciklusa investicija, simulacija projektnih aktivnosti investicija, kontrole potrošnje budžeta po fazama projekta, kao i izrada odgovarajućih izvještaja za praćenje investicija”, kažu u ERS-u.

Kada su u pitanju uslovi koje zainteresovani za ovaj posao treba da ispune, traži se da je ponuđač pozitivno poslovao u posljednje tri godine, da redovno izmiruje obaveze prema državi, da posjeduje određene sertifikate kao i da ima Servis desk koji će biti dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji i koji će biti dostupan putem telefona, e-maila i sms poruka.

Inače, poslove oko održavanja SAP informacionog sistema do sada su obavljali “Prointer” i “Lanaco”. S obzirom da sve češće združeno nastupaju i osvajaju milionske tendere Vlade, njenih institucija i preduzeća, nema sumnje da će zajedno ili odvojeno pokušati da dobiju ovaj izuzetno vrijedan posao.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *