ERS daje 110.000 KM za medijsko predstavljanje i marketing

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Ekonomija
3 minuta čitanja
Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) spremna je da izdvoji 110.000 maraka bez PDV-a za usluge medijskog predstavljanja i izvještavanja te usluge direktnog marketinga. 

Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

U tenderu koji je raspisan prošle sedmice navedeno je da ERS namjerava da sa najpovoljnijim ponuđačem sklopi okvirni sporazum na godinu dana. 

ERS je nabavku podijelila u dva lota u vrijednosti od po 55.000 maraka bez PDV-a. Prvi lot odnosi se na izvještavanje i medijsko predstavljanje, a drugi na usluge direktnog marketinga. 

Za medijsko predstavljanje i izvještavanje ERS traži da TV stanica “mora imati kvalitetno zemaljsko pokrivanje regije Hercegovina, tj. minimalno opštine Trebinje, Bileća i Gacko”. Za drugi lot navedeno je da je neophodno kvalitetno zemaljsko pokrivanje regionalnih centara i to u Banjoj Luci, Trebinju, Foči, Bijeljini i Doboju. U lotu dva je, takođe, naglašeno da TV stanica “mora imati mogućnost da u svakom trenutku emituje sadržaje uživo sa minimalno šest različitih lokacija istovremeno.

Ovakve uslove ERS je postavila i u prošlogodišnjem tenderu, na kome su kao najbolji ponuđači izabrane trebinjska “Herceg televizija” i banjalučka “Alternativna televizija” (ATV). 

Prema dostupnim podacima na Portalu javnih nabavki, ERS je za medijsko predstavljanje i izvještavanje u maju prošle godine sklopila okvirni sporazum sa “Herceg televizijom” u vrijednosti od 45.000 maraka bez PDV-a. Sa ATV-om, takođe, u maju 2021. godine sklopila je okvirni sporazum iste vrijednosti, ali za usluge neposrednog marketinga. 

Direktnim sporazumima, ERS je tokom prošle godine sklopila ugovor i sa RTRS-om za emitovanje video animacija, u vrijednosti od 5.900 maraka. Za potrebe medijske promocije sklopila je ugovore sa “Herceg televizijom” u vrijednosti od 5.000 maraka te sa K3 televizijom u iznosu od 6.000 maraka. 

Podsjećamo, u ranijoj izjavi za “Direkt” generalni direktor ERS-a Luka Petrović rekao da im je potrebna veća prisutnost u medijima koji izvještavaju istinito. 

„Uvažavajući činjenicu da pojedini mediji iznose toliko neistina i da mi nismo prisutni u medijskom prostoru, nama je interes da se pruži što više vijesti. Nama, kao Elektroprivredi, kao najjačem sistemu u Republici, neophodno je da plasiramo tačne informacije od ljudi koji su zaduženi za procese u toj instituciji, a ne da se sluša po čaršiji i priča kako se kraducka, a niste otišli u Elektroprivredu da provjerite da li se to stvarno negdje kraducka kao što vi želite da kažete. Slobodno se prijavite i vi (na tender, prim. aut.), i vjerujem da ćete biti nagrađeni, ali izvještavajte samo istinu“, kazao je tada Petrović.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *