LOT 1 i LOT 2:
Elektroprivreda RS: Pet žalbi uloženo na tender za konsultantske usluge iz oblasti istraživanja

Autor: Direkt Drugi pišu
3 minuta čitanja
Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

MH „Elektroprivreda RS“ matično preduzeće a.d. Trebinje raspisala je javni tender za konsultantske usluge u oblasti istraživanja, analize, unapređenja i zaštite životne sredine i usluga analize i praćenja međunarodnih i domaćih izvora finansiranja za pripremu i sprovođenje razvojnih projekata. Ova nabavka je podijeljena na LOT 1 i LOT 2 i ukupna procijenjena vrijednost je 600.000 KM (za LOT 1 500.000 KM i LOT 2 100.000 KM).

Zgrada Elektroprivrede RS u Trebinju
Elektroprivreda RS (FOTO: Direkt)

Piše: Pratimotendere.ba

Monitori portala PratimoTendere ovoj nabavci su dodijelili crvenu zastavicu, što predstavlja visok stepen rizika. Razlozi za to su što je u postupku izjavljeno pet žalbi, tenderska dokumentacija je naknadno mijenjana i u postupku za LOT 1 dostavljena je samo jedna ponuda.

Radi se o ponudi grupe ponuđača: d.o.o. Institut za vode Bijeljina, Institut Mol d.o.o i V&Z zaštita d.o.o. Banja Luka, koja je i prihvaćena. Datum zaključenja okvirnog sporazuma je 21.03.2024.

Što se tiče tehničke kvalifikacije u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da ponuđač mora imati iskustvo u realizaciji jednog ili više istih ili sličnih ugovora o izvršenju usluga kao što su predmet nabavke lota, za period ne duži od tri godine ili od datuma registracije. Za LOT 1 da je pojedinačna vrijednost jednog ugovora ili zbirna više ugovora nije manja od 250.000 KM, bez PDV-a i za LOT 2 da vrijednost nije manja od 50.000 KM. 

Za LOT 1 traže niz licenci i to: za djelatnosti iz oblasti zaštite i životne sredine izdatu od Ministarstva za prostorno uređenje građevinarstva i ekologiju RS, za poslove ispitivanja uslova radne sredine i mikroklime izdatu od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, za izradu tehničke dokumentacije – tehnološka faza, tehnološke podgole i tehnološki procesi za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, te implementirane serifikovane sisteme o uspostavljanju sistema kvaliteta po zahtjevima ISO standarda: ISO стандарда и то: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45000, ISO 17025, ISO 29993. 

Za LOT 2 traže implementirane certifikovane sisteme: ISO 9001, ISO 14001 i ISO 22301.

Za oba LOT-a traže i niz kadrovskih kapaciteta: 

Portal PratimoTendere i ranije je pisao o rizičnim nabavkama ovog ugovornog organa. Podsjetimo, nedavno smo pisali o ponudi kompanije COMTRADE SYSTEM INTEGRATION koja je bila jedina na tenderu za nabavku računara i telekomunikacione opreme za potrebe MH EP RS matično preduzeće a.d. Trebinje, koja je također ocijenjena rizičnom.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *