Drašković: Zloupotrebljavali su me za izbore u Trebinju

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja

“Ja nisam podržavao nikoga, a oni su prisvajali mene. Oni su objašnjavali narodu da su me doveli u Hercegovinu, da su mi obezbijedili uslove da mogu da radim i stvaram”, rekao je biznismen Rodoljub Drašković večeras u emisiji “Puls” na BN-u odgovarajući na pitanje da li je uticao na izbore u Trebinju. 

Naglasio je da mu je bitno da javnost zna da nije u dobrim odnosima sa Vladom RS. 

“Bitno je da javnost zna da nisam u dobrim odnosima, da sam stavio tačku, da ne vjerujem Vladi Republike Srpske i čelnim ljudima SNSD-a”, rekao je on. 

Na pitanje kada se razišao sa vlastima, pošto je nekada bio vrlo blizak s njima, Drašković je rekao da se to desilo u momentu kada je shvatio da “od vlasti ne može da ostvari ništa pozitivno”. 

Drašković je rekao da ne postoje šanse za pomirenje sa Dodikom, čak ni onda kada bi dobio obećanje da Dodikk neće više govoriti o Draškovićevim dugovima.

“Nemojte to više spominjati, ne mogu da pričam o ljudima koji teško pamte, a lako zaboravljaju”, rekao je Drašković. 

Vladu Republike Srpske okrivio je i za propast svoje planirane investicije izgradnje aerodroma u Trebinju. S druge strane, kaže, vjeruje u namjere predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Završetak gimnazije zavisi od političkog faktora

Izgradnja zgrade gimnazije koju je Drašković namjeravao da pokloni gradu Trebinju trenutno je obustavljena. Završetak gradnje, kaže Drašković, ne zavisi od njega, već zavisi od političkog faktora.

“Novac je obezbijeđen, pitanje je da li je lokalna zajednica spremna da podnese takav jedan projekat koledža po američkim standardima, da li je ministarstvo spremno da obezbijedi profesionalce… Nije problem samo izgraditi, već je pitanje ta kadrovska infrastruktura”, naveo je on.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *