OKO IMENOVANJA ZA ČLANA UPRAVNOG ODBORA RTRS-A:
Dragana Čavka ide pred Ustavni sud RS

Autor: Direkt Drugi pišu
2 minuta čitanja
Dragana Čavka

Imenovanje Dragane Čavke za člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske naći će se pred Ustavnim sudom Republike Srpske, odnosno biće proslijeđeno Vijeću za zaštitu vitalnog interesa kako bi se donijela konačna odluka.

Dragana Čavka
Dragana Čavka

Naime, predmetno pitanje će se naći pred sudom jer nije došlo do usaglašavanja na Zajedničkoj komisiji Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

“Zajednička komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata na Šestoj sjednici, koja je danas održana u parlamentu, nije postigla saglasnost o Odluci o izboru člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju NSRS.

Kako je navedeno, Klub delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa za predmetnu odluku u cjelosti, na koju nisu predloženi amandmani, tako da na sjednici Zajedničke komisije nije došlo do usaglašavanja.

“Delegat Kluba bošnjačkog naroda Adil Osmanović na sjednici je istakao da Klub ostaje pri stavu da je Odlukom o izboru člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda, dok je predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Ilija Tamindžija obrazložio konkursnu proceduru, ističući da kandidati u prijavi na konkurs navode nacionalnu pripadnost”, stoji u saopštenju.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *