Dragan Mektić kupio stan od bivšeg savjetnika osumnjičenog za trgovinu drogom

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja

Poslanik SDS-a u Parlamentu BiH i bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić nedavno je kupio stan od bivšeg savjetnika i osumnjičenog za trgovinu narkoticima Bojana Cvijetića.

Izvor: Klix/N1

Notarski ugovor koji se odnosi na kupoprodaju stana i garaže, a koji je zaključen 30. maja ove godine u Banjaluuci, nedavno je javno objavljen.

Mektić je u Banjaluci kupio stan površine 62 metra kvadratnih i garažu ukupne vrijednosti 102.000 KM, od čega je stan koštao 92.000 KM, a garaža 10.000 KM. Stan se nalazi u ulici Duška Košćice, u centru grada.

Prema Mektićevim riječima, stan je kupio po povoljnoj cijeni.

“Јesam, neki dan sam kupio stan. On /Cvijetić/ navodno ima više stanova i prodavao je njih četiri-pet. Meni je dao povoljno, na odgođene rokove. Sud mu nije blokirao tu imovinu”, rekao je Mektić za Klix.

Mektić ističe da je Cvijetić kroz kompenzacije dobijao neke stanove.

“Ja sam imao potrebu da djeci riješim neki stan u Banjaluci, pošto gore žive i rade, a nemaju. Onda mi je to on dao povoljno, na odgođeno plaćanje. Notar se uvjerio da je sve to čisto, da nije pod opterećenjem. Ja to njemu mogu otplaćivati kroz duži vremenski rok”, objasnio je Mektić za N1.

Ne vidi ništa sporno u kupovini nekretnina od osumnjičenog za prodaju narkotika, iako je ranije obavljao dužnost ministra sigurnosti BiH.

“Sve je to tačno, ali stan nije bio pod nikakvim opterećenjima. Niko nije stavio blokadu na taj stan. Koliko znam, on ima još dva ili tri stana u Banjaluci koja prodaje. Šta da radim sad, mogao sam da sam htio zamuljati to na nekog drugog, ali sam išao javno i transparentno kod notara”, izjavio je Mektić.

Dodaje kako nema ništa protiv toga da Cvijetića gone sudski organi, kao i da treba odgovarati ukoliko se ispostavi krivim.

“Ja ne mogu uticati na to. Ako se dokaže da je kriv, neka odgovara, šta mu Dragan Mektić može”, poručio je državni zastupnik.

Objašnjava kako je bio blizak prijatelj sa njegovim ocem, s kojim je radio u policiji, a od koga je, kako kaže, Cvijetić naslijedio i firmu.

Inače, dok je Mektić bio ministar, Cvijetić je bio jedan od njegovih savjetnika. Uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije “Transporter”, a osumnjičen je za trgovinu narkoticima, odnosno da je bio na čelu grupe za trgovinu narkoticima. Riječ je o grupi koja je navodno tone kokaina nabavljala iz južne Amerike. Cvijetić je u februaru ove godine pušten iz pritvora uz mjere zabrane.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *