ALEN ŠERANIĆ U TREBINJU:
Dom zdravlja prelazi u prostorije nove bolnice

Autor: Jela Džomba Direkt priče
2 minuta čitanja
Šeranić i Ćurić, Foto: Direkt

Trenutni objekat trebinjskog Doma zdravlja, prema riječima ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena  Šeranića, trebao bi da pređe u objekat nove bolnice, a prostor trenutne bolnice bi mogao da bude Dom za stara lica ili Dom palijativne njege, rekao je Šeranić danas u Trebinju nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Šeranić i Ćurić
Šeranić i Ćurić, Foto: Direkt

Mi bismo sada trebali sa Domom zdravlja prcijeniti kakve su njihove potrebe, za kojom vrstom službi i na kojem mjestu bi se one mogle locirati”, rekao je Šeranić i pojasnio da će razgovarati gdje bi se mogli locirati prostori koji su vezani za zavod za transfuziju, zavod za stomatologiju koji funkcioniše u prostorijama – Doma zdravlja.

„Namjera je svakako da se u okviru Doma zdravlja sve službe koje trebaju da imaju primarna zdravstvena zaštita ispoštuju i da vidimo gdje bi se one locirale u novom postojećem objektu”, rekao je Šeranić i dodao da je bitno da se iskoriste postojeći prostori kako bi proširili kapacitete Doma zdravlja i dali im mogućnost da kvalitetnije rade u budućnosti.

Trebinje posjeta ministra Šeranića
Foto: Direkt

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je grad podnio zahtjev da se trenutna bolnica stavi na  raspolaganje, u smislu da bude Dom za stara lica ili neki drugi objekat od javnog interesa.

„ Smatramo da je važno da objekat bude u funkciji“ rekao je Ćurić dodavši da građani nemaju razloga za zabrinutost gdje će sve službe biti u funkciji.

Resorni ministar i gradonačelnik Trebinja trenutno su u obilasku nove bolnice.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *