Dok je Mišeljić na odmoru zamjenjivaće ga Ljubo Vuković

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Ekonomija Politika
2 minuta čitanja
Hidroelektrane na Trebišnjici

Dok je direktor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) Gordan Mišeljić na godišnjem odmoru, po njegovoj odluci, zamjenjivaće ga izvršni direktor za organizaciono-pravne i opšte poslove u ovom preduzeću Ljubo Vuković. 

Hidroelektrane na Trebišnjici

Mišeljić je ovlastio Ljuba Vukovića da ga on zamjenjuje dok je odsutan, od 30. maja do 10. juna. ove godine. 

Prvobitnim ovlaštenjem, od 30. maja, Mišeljić je Vukoviću prepustio sve poslove, osim poslova koji su u vezi sa sazivanjem sjednice uprave preduzeća i zaključivanje ugovora u ime preduzeća. Međutim, današnjom odlukom, kako saznajemo, Mišeljić je proširio Vukovićeva ovlaštenja, u pogledu toga da mu nije zabranjeno da može zaključivati ugovore u ime preduzeća. 

Po Statutu HET-a, u slučaju odsutnosti odnosno spriječenosti direktora, do mjesec dana, preduzeće zastupa izvršni direktor koga on ovlasti, a preko mjesec dana, izvršni direktor koga odredi Nadzorni odbor. 

Shodno tome, Mišeljić je imao mogućnost izbora između Milana Mitrovića, Ilije Tamindžije, Slobodana Čomića, te Ljuba Vukovića. 

Mišeljiću smo poslali upit zbog čega je odlučio da mu zamjenik u narednim danima bude Ljubo Vuković, te da li mu je u tom smislu problematična činjenica što je Vuković u maju ove godine osuđen na novčanu kaznu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Odgovor ćemo objaviti kada i ako ga dobijemo.

Podsjećamo, Vuković je presudom Osnovnog suda u Trebinju osuđen na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Naime, Vuković je proglašen krivim zbog toga što je od 30. 1. 2013. godine do 10. 4. 2017. godine pribavljao i upotrebljavao lažne isprave kao prave i sukcesivno ih predavao u računovodstva preduzeća te na taj način nezakonito naplatio imovinsku korist. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Okružnom sudu u Trebinju. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *