Dok čeka poskupljenje struje, Petrović naručuje kožne fotelje, stolove od orahovine i „bešumne ladice“

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
3 minuta čitanja
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Iako se Uprava „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) žalila da ima povećane troškove i tražila poskupljenje struje, to ih nije spriječilo da više od 50.000 KM izdvoje za kupovinu novog namještaja. Generalni direktor tog preduzeća Luka Petrović zahtijeva sto ukrašen orahom i mahagonijem, ladice koje „bešumno klize“, kožnu fotelju…, otkriva portal CAPITAL.

luka petrovic
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Za  Petrovića i Vlatkovića ukrašeni stolovi, kožne fotelje…

U ERS-u je novi namještaj potreban za kancelarije generalnog direktora Luke Petrovića i izvršnog direktora za investicije i razvoj Jovice Vlatkovića.

Zahtijevaju se dva radna stola, od medijapana, sa zaobljenim rubovima. Stolovi treba da budu ukrašeni furnirom oraha i mahagonija složenim u formu „riblja kost“, da budu u tonu trešnje i sa lakom od 80 odsto sjaja, s kožnim umecima…

Za direktore su neophodne i ladice na točkićima, ukrašene i u tonu kao i sto, te da su na skrivenim metalnim vodicama koje omogućavaju „glatko i bešumno klizanje“. Ručke moraju da budu stilske u optici stare bronze.

Uz stolove mora da ide i fotelja, pa se traže dvije, istih karakteristika. Fotelje treba da budu kožne, u bež boji, da imaju visoki naslon, hromirani ram i naslone za ruke…

Luka Petrović i Jovica Vlatković zahtijevaju i jedan pomoćni sto. Iako pomoćni, i on treba da bude ukrašen „ribljom kosti“ od furnira oraha i mahagonija.

U narudžbi su i dvije komode i dva konferencijska stola od 2,4 metra dužine, te 10 stolica za posjetioce, takođe kožne, u bež boji. Prethodno je tražen jedan duži sto od 3,9 metara i 16 stolica, ali je izmjenom tendera to smanjeno.

Prethodno je tražen i  jedan luksuzniji sto, „L“ oblika, sa deset ladica koje „glatko i bešumno klize“. Taj sto trebao je da bude od masiva oraha, a ima stilske ručke koje će da budu optočene starom bronzom, kao i da bude ukrašen furnirom oraha i mahagonija složenim u „riblju kost“… Međutim, od tog stola se odustalo, pa se umjesto jednog, traže dva stola od medijapana.

Namještaj za druge kancelarije u Trebinju i Banjaluci

Za razliku od luksuznog namještaja za direktorske kancelarije, za druge prostorije u Trebinju i Banjaluci traži se jedan radni sto i ladice od iverice, dvije radne fotelja u eko koži.

Traže se i po jedan viseći elemenat, drvena vješalica, klub sto sa dvije klub stolice, ugradbeni manji frižider, staza, tepih i saksija.

Izmjenom tendera dodato je i 11 radnih stolova, 12 ladičara, 20 kancelarijskih stolica od platna, sedam vješalica, radni sto na „L“, četiri klub stolića, kuhinjski element, dvije stolice za stranke i jedan ovalni sto.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *